Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

S-a extras câștigătorul concursului pentru denumirea viitoarei zone de sport, agrement și eco-turism din dealurile Gușteriței

S-a extras câștigătorul concursului pentru denumirea viitoarei zone de sport, agrement și eco-turism din dealurile Gușteriței

“Concursul s-a născut din dorința de a implica cât mai mult sibienii în deciziile administrației, aspect pe care vom pune mai mult accent. Pentru că vorbim despre un obiectiv public de larg interes, am dorit ca sibienii să îi dea numele pentru a-l simți al lor, al comunității noastre. Participarea a fost bună și mă bucur că a atras interesul comunității.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Marți, 22 decembrie, în prezența primarului Astrid Fodor a avut loc tragerea la sorți a câștigătorului concursului dintre cele 35 de persoane care au propus această denumire. Extragerea a fost făcută de Larisa Chinceș, o tânără de 25 de ani din Sibiu, ciclistă în cadrul CSU Scott ProCycling și ambasador al sportului în general, dar mai ales al sportului cu pedale. Larisa s-a remarcat prin postările sale în social media, multe dintre acestea ilustrând zona dealurilor Gușteriței și potențialul acesteia pentru ciclism.

Extragerea a fost filmată și afișată pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu. Câștigătorul extras este Simion Ioan, iar acesta va primi o bicicletă mountain bike multifuncțională, echipată profesionist atât pentru aventură pe teren accidentat, dar și pentru utilizare în mediul urban.

Derularea concursului pe scurt:

Din 2 octombrie, timp de 2 săptămâni, sibienii au fost invitați să propună denumiri pentru viitoarea zonă de agrement și eco-turism prin intermediul unui formular electronic. Un număr de 269 de denumiri au fost transmise Primăriei.

Juriul format din șapte membri a selectat apoi 5 denumiri din cele 269: ENjoy Sibiu, Hermannstadt Adventure Park, Sibiu City Scape, Gușterland și Colinele Gușteriței.

În perioada 12 – 26 noiembrie sibienii au fost invitați din nou să voteze online una dintre cele cinci denumiri selectate. Un număr de 3276 de voturi au fost exprimate din care 1401 pentru denumirea Gușterland, adică peste 42% din totalul voturilor. De altfel, această denumire a fost propusă de 35 de sibieni în prima etapă a concursului. Celelalte patru denumiri au obținut mai puține voturi:

  • Colinele Gușteriței – 792 voturi – 24,2%
  • Hermannstadt Adventure Park – 489 voturi – 14,9%
  • Sibiu City Scape – 471 voturi – 14,4%
  • ENjoy Sibiu – 123 voturi – 3,8%

Mai multe detalii despre investiția în curs pentru amenajarea dealurilor Gușteriței puteți găsi aici: https://sibiu.ro/primaria/comunicat/8264

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2936

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

John Doe

Acum 3 ani

Doamne ferește, primăria e în continuare într-o paralelă-world? Cum să mergi mai departe cu gluma aia proastă de "Gusterland", băi primăria lu' New-Cibinstadt? Alo, locuitorii lui Fodorburg, hai sa modificăm toate numele importante din oraș. Să ieșim la plimbare prin Pădurea Copse sau prin parcul under-arini! Sunt penibile denumirile astea romgleze! Va deveni orașul mai penibil decât Caracalul...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus