Vineri,
03.02.2023
Partial Noros
Acum
2°C

Primii doi doctori ai Spitalului de Pediatrie au fost vaccinați. „Este singura cale de a ne proteja” - VIDEO

Primii doi doctori ai Spitalului de Pediatrie au fost vaccinați. „Este singura cale de a ne proteja” - VIDEO

Cosmin Dima, șeful secției Anestezie și Terapie Intensivă, alături de Alina Dragoman, medic primar ATI, au fost primele cadre medicale vaccinate anti-COVID, de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Campania de vaccinare a debutat astăzi, în mai multe centre din județul nostru. 

200 din aproximativ 500 cadre medicale ale Spitalului de Pediatrie din Sibiu și-au anunțat dorința de a se vaccina anti-COVID. Dintre acestea, 21 sunt din secția Anestezie și Terapie Intensivă, condusă de Cosmin Dima. Șeful secției ATI a transmis că vaccinarea este necesară, fiind singura modalitate de a preveni viitoare îmbolnăviri.

„Din această locație (n.r. Spitalul de Pediatrie), avem 27 de persoane din cadrul secției Anestezie și Terapie Intensivă, dintre care 21 și-au dat acordul pentru vaccinare iar restul au trecut de curând prin boală și mai așteaptă o perioadă înainte de a primi vaccinul. Eu m-am vaccinat întrucât consider că acest vaccin este sigur, este singura cale de a preveni îmbolnăvirea și de a ne proteja de această boală. Pentru noi, lucrând în domeniu, pe secția ATI care a fost suprasolicitată din punctul de vedere al pacientului și cazuisticii din ultimul an, a fost un pas necesar”, spune Dima. Despre vaccin, mărturisește că este chiar mai ușor de administrat decât cel antigripal.

„Comparativ cu vaccinul antigripal, acela ustură puțin la injectare, aici nici măcar acest lucru nu s-a simțit. Este un succes, ținând cont de faptul că deja a trecut o jumătate de oră de la vaccinare și ne simțim bine.”

Potrivit medicului epidemiolog al Spitalului de Pediatrie, Adrian Bălan, peste 200 cadre medicale, din circa 500, au anunțat în această primă etapă că doresc să se vaccineze. „Sunt convins că, văzând exemplul medicilor care s-au vaccinat astăzi, vor fi și alte persoane care se vor anunța doritoare. Ne dorim un număr cât mai mare de persoane din rândul personalului spitalului să se vaccineze”, a spus acesta, menționând că 94 persoane din spital au avut infecția până în acest moment. „Toți aceștia și-au arătat disponibilitatea și vor fi adăugați în programul de vaccinare, dar trebuie ales momentul oportun de vaccinare și nu este în proximitatea bolii sau în convalescență.”

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion Vasile

Acum 2 ani

"Este un succes, ținând cont de faptul că deja a trecut o jumătate de oră de la vaccinare și ne simțim bine.” Mai vreți ceva? Adică daca nu ai pățit ceva intr-o jumătate de ora e un succes. Sunt curios cati se vor vaccina pina la urma? Parca traim într-un film de Hitchcoc!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Asa Dd

Acum 2 ani

Si ce e cu poza aia cu hartiile in mana? S-au casatorit?
Raspunde

Mihai Vasilas

Acum 2 ani

felicitari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus