Sâmbătă,
20.07.2024
Parțial Noros
Acum
29°C

VIDEO Filmulețul despre vaccinul împotriva Covid-19 realizat de fiica unui medic sibian, distribuit la nivel internațional

VIDEO Filmulețul despre vaccinul împotriva Covid-19 realizat de fiica unui medic sibian, distribuit la nivel internațional

Astrid Ventimiglia, fiica de 12 ani a medicului sibian Laura Ghibu, stabilită de mai mulți ani în Suedia, a realizat un filmuleț prin care explică, pe înțelesul tuturor, felul în care acționează vaccinul împotriva SARS CoV-2. După ce a făcut câteva modificări, medicul l-a postat pe facebook, filmulețul devenind viral. În cele din urmă, filmulețul realizat de Astrid va fi folosit în campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia, din Italia. Filmulețul fetei de numai 12 ani a fost preluat și postat și de Ministerul Sănătății din România.

Laura Ghibu, medicul sibian stabilit în Suedia, a postat pe pagina sa de facebook un filmuleț realizat de fiica sa Astrid Ventimiglia, în vârstă de 12 ani, în care fata explică modul în care acționează vaccinul împotriva SARS CoV-2. Laura spune că totul a pornit de la o întrebare pusă de Astrid.

„Astrid, 12 ani: Mama, cum funcționează vaccinul anti COVID?

Eu: Blablablablablablabla....................

După două ore a venit cu tableta și mi-a arătat ceea ce puteți și voi admira, dacă vizionați filmul de mai jos:”, a scris medicul la postarea filmulețului.

La scurt timp Laura Ghibu a revenit cu precizarea că, după o oră de la postare a fost contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul infecțiolog care a tratat primul caz de COVID în Italia și care i-a cerut permisiunea să preia filmulețul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia.

„A spus că video-ul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei! L-am cedat cu plăcere și GRATUIT! Aviz autorităților române!”, scrie medicul.

Laura Ghibu a povestit pentru Turnul Sfatului cum a luat naștere toată povestea. 

„Idea cu videoul mi-a venit după o discuție pe care am avut-o cu un prieten, Cristian Topor, pe Facebook. Am făcut un live cu el unde discutam despre vaccin. Am încercat să-i explic, simplu, mecanismul de funcționare al vaccinului. Fetita era și ea prin apropiere și a auzit. Apoi m-a întrebat și ea cum funcționează. I-am explicat încercând să ilustrez explicațiile cu desene. După ce am terminat, s-a uitat cu milă la desenele mele și mi-a spus: Mama sunt oribile și a dispărut în camera ei. După două ore a ieșit cu niște desene mult mai frumoase, făcute cu mâna liberă pe IPad. I-am cerut aprobarea să le public și a fost de acord. Am completat cu explicații ca să fie cât mai clară procedura, iar rezultatul îl puteți vedea în video”.

Cei de la Ministerul Sănătății din România au preluat și ei video-ul realizat de Astrid și l-au postat pe pagina de facebook a instituției cu următorul mesaj:

„Un medic român i-a explicat fiicei ei de 12 ani cum funcționează vaccinul anti COVID-19. Fetița a desenat ce a înțeles, rezultatul fiind în acest video. Și Laura și Astrid, fiica ei, se vor vaccina atunci când le va veni rândul. Pentru că au înțeles. Desigur, copiii pot primi acest vaccin doar după împlinirea vârstei de 16 ani”.

Astrid Ventimiglia

Laura Ghibu este descendentă a familiei lui Onisifor Ghibu și este medic în Suedia. Deși departe, Laura a ținut permanent legătura cu Sibiul, până în această primăvară, din prisma bunicului ei, Emil Petru Ghibu. Astăzi, practică în Suedia chirurgia dentară, însă, ține și cursuri despre prevenția infecțiilor în țara în care este stabilită, dar și în alte țări ale lumii. A urmărit ceea ce se întâmplă în România și în Sibiu, încă de la apariția primelor cazuri și s-a implicat activ în susținerea voluntarilor de la „Vă ajutăm din Sibiu”, a celor de la Crucea Roșie Sibiu, dar și în informarea, prin cursuri online, a angajaților DGASPC cu privire la prevenția infectării cu noul coronavirus și nu numai. De asemenea, a militat prin postările sale pentru donarea de plasmă și vaccinare împotriva SARS CoV-2 aducând argumente și dovezi științifice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus