În Sibiu, cea de-a doua epată de vaccinare ar putea începe din 15 ianuarie. Autoritățile sibiene spun că se dorește ca vaccinarea să înceapă în momentul în care se dă startul și la nivel național. În faza II de vaccinare sunt vizate persoanele cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.
Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, la sediul guvernului, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că săptămâna viitoare ar trebui să înceapă faza a doua de vaccinare, cea în care vor fi vaccinați cei cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Cîțu a spus că dacă se păstrează ritmul de vaccinare se va ajunge la capacitatea de 100.000 de vaccinuri pe zi și că cele 932 de centre de vaccinare organizate în afara spitalelor, la nivel național, ar trebui să fie gata până la începutul fazei doi a campaniei de vaccinare.
„Dorința noastră e să creștem numărul vaccinurilor primite săptămânal, ele cresc gradual până în martie”, spune Cîțu, citat de G4Media.
Reprezentanții Prefecturii Sibiu transmit că cea de-a doua etapă de vaccinare va începe și la Sibiu în momentul în care se va da startul și la nivel național.
„În momentul în care la nivel național se dă startul vaccinării persoanelor incluse în cea de-a doua etapă de vaccinare, aceasta va începe și la Sibiu. Cu exactitate data la care se va începe o vom comunica în momentul în care o știm. Se dorește a fi 15 ianuarie și avem încredere că vom reuși asta”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.
Cu privire la centrele de vaccinare din Sibiu, aflate în afara spitalelor și care sunt destinate celor din faza II și III de vaccinare, reprezentanții prefecturii spun că se lucrează încă la ele. În momentul în care vor fi finalizate se va anunța public.
Persoanele vizate în Etapa a II-a de vaccinare
Populația cu grad ridicat de risc
Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:
Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora);
Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
Personalul din sectorul economic vital:
Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
Unități de producție, transport și distribuție gaze;
Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
Transport de persoane și mărfuri;
Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
Personalul poștal și din servicii de curierat;
Personalul cultelor religioase;
Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1680
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Irina
Acum 6 ore
FLOD
Acum 13 ore
@Si ciorbele
Acum 13 ore
Florin alexandru
Acum 13 ore
Emil