Joi,
06.05.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Traficul pe Aeroportul Internațional Sibiu a scăzut în 2020 la o treime. Ne-am întors în timp înainte de 2015

Traficul pe Aeroportul Internațional Sibiu a scăzut în 2020 la o treime. Ne-am întors în timp înainte de 2015

Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat în 2020 doar 227.000 de pasageri, cel mai mic număr din ultimii șase ani. De asemenea, numărul aeronavelor care au aterizat și decolat de la Sibiu a fost cu aproape 75% mai mic decât în 2019.

Restricțiile impuse de pandemie în 2020 au afectat serios activitatea Aeroportului Internațional Sibiu.

”Numărul total de pasageri în trafic în anul 2020 a fost 227.838 pasageri, dintre care 226.154 pasageri îmbarcați-debarcați pe cursele de transport aerian comercial. Numărul total de pasageri în trafic include toți pasagerii înregistrați în trafic pe aeroportul din Sibiu pe cursele comerciale, tranzit și alte mișcări”, arată conducerea aeroportului Sibiu.

Prin comparație, în 2019 Aeroportul Sibiu înregistra 743.872 călători, în 2018 se contabilizau 700.353, iar în anul 2017 erau 533.306 pasageri.

”Pe fondul pandemiei, Aeroportul Internațional Sibiu, alături de întreaga aviație, a suferit o reducere a traficului și a activității extrem de pronunțată. Cifrele anului 2020, a cărui evoluție nu putea fi anticipată, reflectă un declin major al numărului de pasageri, precum și al numărului de mișcări de aeronave. Datele de trafic înregistrate pe parcursul întregului an 2020 indică o scădere de peste 69%”, arată conducerea aeroportului.

În perioada imediat următoare, respectiv primul trimestru al anului 2021, tendința operatorilor aerieni este în continuare una de optimizare a rețelei de rute și a frecvențelor de operare la aeroportul din Sibiu, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Pandemia ne-a testat și ne testează în continuare pe toți. Anul 2020 a fost o provocare fără precedent atât pentru aeroportul din Sibiu, după cum indică și cifrele la final de an, cât și pentru întreaga industrie aviatică, reprezentând totodată un șoc major pentru întreaga economie. Pentru anul 2021, vom face tot ceea ce este necesar pentru a sprijini operatorii aerieni în reluarea operațiunilor de la Sibiu, ne vom proteja angajații și vom lua în continuare toate măsurile pentru a asigura pasagerilor noștri siguranța călătoriilor.” – Marius Ioan Gîrdea, Directorul General al Aeroportului Internațional Sibiu.

Reamintim pe această cale faptul că, pentru a atenua efectele negative asupra traficului aeroportului sibian, a fost dezvoltată o schemă de ajutor de stat accesibilă în acest moment tuturor operatorilor aerieni interesați ca mecanism de susținere a reluării operațiunilor aeriene la Aeroportul Internațional Sibiu.

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Bogumil Agușteriței

Acum 3 luni

Stai să se finalizeze aeroportul din Brașov și pe cel din Sibiu se vor organiza târguri de textile și papuci SH!

Raspunde

Malareia Anofelescu

Acum 3 luni

Bucurati-va....abia e mai putina poluare. Nu se mai deplaseaza toti trepadusii sa viziteze locuri pe care nu le inteleg, la mii de kilometrii, fara rost.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus