Luni,
12.04.2021
Innorat
Acum
7°C

Încă o amendă de 10.000 de lei, pentru o unitate de alimentație publică din Sibiu

Încă o amendă de 10.000 de lei, pentru o unitate de alimentație publică din Sibiu

111 forțe ale poliției și poliției locale au desfășurat ieri activități de verificare în contextul pandemiei. În același timp, au avut loc verificări și din partea Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Cu această ocazie, au fost aplicate 71 de amenzi celor prinși fără mască de protecție, iar cinci sibieni au fost sancționați contravențional pentru că au părăsit domiciliul după ora 23 fără motiv sau nu au avut declarația pe propria răspundere.

Au fost verificate 1.237 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 232 de mijloace de transport, din care 73 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei, din care:

- 67 de sancțiuni în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 

- 5 sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.   

Polițiștii locali sibieni au verificat 221 de persoane și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților au fost  aplicate patru avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru manipulare deficitară a produselor alimentare, precum și două avertismente.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus