Joi,
23.09.2021
Innorat
Acum
10°C

FOTO/ VIDEO Aproximativ 40 de cadre medicale protestează în fața Prefecturii Sibiu. „Eroii merită să fie respectați”

FOTO/ VIDEO Aproximativ 40 de cadre medicale protestează în fața Prefecturii Sibiu. „Eroii merită să fie respectați”

Aproximativ 40 de cadre medicale din Sibiu, membre ale sindicatului „Solidaritatea sanitară” au protestat joi după-amiază în fața Instituției Prefectului din Județul Sibiu. Principala revendicare a protestului o constituie introducerea unor măsuri de  protecție a lucrătorilor din sănătate, cei 86 de profesioniști decedați până acum la datorie dovedind situația dramatică în care se află această categorie de lucrători. Măsurile de protecție solicitate pentru profesioniști sunt completate de cele privind protecția pacienților, introducerea unui sistem „no-fault” de despăgubire a pacienților și a criteriilor raționale de alocare a resurselor existente constituind exemple în acest sens.

„Am hotărât să pichetăm astăzi prefectura pentru modificarea hotărârii de guvern care  prevede înghețarea salariilor personalului auxiliar medical la nivelul anului trecut, decembrie 2020 și acordarea sporurilor pentru condiții deosebite la nivelului anului actual. Am lucrat în secții covid, în lunile noiembrie, decembrie, am avut 60 de pacienți pe 60 de paturi și personal insuficient pentru condițiile de lucru actuale”, spune Maria Ceapraz, de la spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu.

Cadrele medicale s-au strâns în fața Instituției Prefectului Sibiu cu pancarte pe care este scris mesajul „Eroii merită să fie respectați”, se păstrează distanțarea socială și, de asemenea, fiecare persoană poartă masca de protecție. Reprezentanții sindicatului au mers în biroul prefectului pentru a discuta cu acesta.

„Am ieșit să protestăm pentru neregulile din sistemul sanitar și să susținem prin acțiunile noastre acțiunile Federației Solidaritatea Sanitară, să ajungem la domnul prefect pentru că dumnealui este reprezentantul guvernului, acest guvern care nu ne ascultă, să îi înmânăm un memoriu cu revendicările noastre. Dumnealui și-a arătat deschiderea de a ne primi și îi mulțumim pe această cale. Suntem aproximativ 40 de oameni, am făcut solicitare pentru a ni se aproba 100, așa cum este legal, dar vedeți dumneavoastră, oamenilor le este teamă să iasă, foarte multă teamă să iasă să se exprime și vreau să le mulțumesc pe această cale colegilor care sunt aici, că și-au rupt o oră din timpul lor să vină să protesteze și să-și spusțină  drepturile”, spune Doru Ciprian Damian, reprezentant al Federației Solidaritatea Sanitară.

Cei care asigură buna desfășurare a protestului sunt jandarmii.

Protestul este organizat de Federația „Solidaritatea Sanitară” din care fac parte mai multe sindicate din țară, printre care și cel de la Sibiu. Protestul de astăzi de la Sibiu se desfășoară în paralel cu alte proteste din alte orașe din România.

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Marcian Radu

Acum 8 luni

Mergeti si LUCRATI! Aveti salariile marite deja la nivelul de 2022 si deja vreti mai mult? IAR? Voi demonstrati pentru salarii restul motivelor sunt de umplutura...
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 8 luni

Daca vreti protectie , faceti bine si va vaccinati !E strigator la cer ca jumatate dintre voi sa nu vreti sa va vaccinati!
Raspunde

Eu Sunt

Acum 8 luni

"Eroilor" mergeți la muncă și lăsați protestele, nu vă convine dați-vă demisia.Ne tratați ca pe niște animale când anjungem la spital, numai la bani vă stă gândul.
Raspunde

Mihai Ioan

Acum 8 luni

Șpagă cât de multa și fentarea muncii. Curios cum nu protestati voi când la televizor apar scene grotești despre cum tratați oamenii. Nu protestati pt calitatea muncii voastre care de cele mai multe ori lasă de dorit?
Raspunde

Mihai Ion

Acum 8 luni

Multă șpagă și fentarea muncii. De ce nu protestati voi când apar episoade de indiferenta fata de semenii voștri? Nu protestati pt ca doriți sa fiți înalt calificați și onesti? Nu-i de voi, asa.i?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus