Marţi,
19.10.2021
Parțial Noros
Acum
5°C

Asociația Monumentum din Sibiu a primit o distincție deosebită din partea președintelui Iohannis

Asociația Monumentum din Sibiu a primit o distincție deosebită din partea președintelui Iohannis

Asociaţia „Monumentum”, coordonatoare a numeroase proiecte de restaurare a unor construcţii de patrimoniu prin „Ambulanţa pentru monumente”, a fost decorată astăzi, de președintele României, Klaus Iohannis. 

Reprezentanții asociației au primit medalia „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria E – “Patrimoniul cultural naţional”, arătându-și în mod public recunoștința pentru această distincție.

„De Ziua Culturii Românești am primit cu recunoștință din partea Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, medalia “Meritul Cultural în grad de Cavaler... pentru dăruirea pusă în procesul de educare prin cultură a publicului de toate vârstele, dovedind excelență la nivel național și internațional”. În scrisoarea de mulțumire transmisă Președintelui României, reprezentantul Asociației Monumentum, Eugen Vaida, a reiterat problemele cu care se confruntă patrimoniul românesc solicitând implicarea în chestiunile legate de creșterea calității intervențiilor realizate cu finanțare europeană, întărirea activității deconcentratelor Ministerului Culturii și accederea centrului istoric al Sibiului pe lista patrimoniului mondial – UNESCO”, spun aceștia, pe pagina oficială de Facebook a asociației.

Tot astăzi, președintele a oferit distincții Filarmonicii de Stat din Sibiu și Codruței Vulcu, fondatoarea ARTmania, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus