Joi,
25.02.2021
Cer Senin
Acum
0°C

Cinci sibieni au luat amendă, după ce au plecat din carantină fără să aibă voie

Cinci sibieni au luat amendă, după ce au plecat din carantină fără să aibă voie

Cinci persoane au fost sancționate contravențional ieri, după ce au fost prinse de autorități că au ignorat măsura carantinei sau a izolării. Totodată, peste 60 de sibieni au fost amendați pentru că nu aveau mască de protecție în locuri publice, iar zece au fost prinși la plimbare prin județ fără motiv, după ora 23 sau fără declarație pe propria răspundere.

131 de forțe ale poliției și poliției locale au desfășurat ieri mai multe acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, 

Cu această ocazie au fost verificate 1.462 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 79 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 212 de mijloace de transport, din care 63 de mijloace de transport în comun. 

Polițiștii sibieni au aplicat 77 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei, din care:

- 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea, dintre care 1 pe raza de competență a Poliției Orașului Agnita, 2 pe raza de competență a Poliției Orașului Ocna Sibiului și 2 pe raza de competență a Poliției Municipiului Sibiu; 

- 62 de sancțiuni în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 

- 10 sancțiuni în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.     

Polițiștii locali sibieni au verificat 277 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție. În cursul zilei de 14 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

Jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților au fost  aplicate două avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat un număr 16 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și 3 avertismente.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus