Joi,
28.10.2021
Parțial Noros
Acum
4°C

Sibienii se înghesuie la vaccinarea împotriva Covid. În platforma online se pot face programări doar după 5 februarie

Sibienii se înghesuie la vaccinarea împotriva Covid. În platforma online se pot face programări doar după 5 februarie

Datele din platforma RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login ) arată că în Sibiu interesul este unul foarte crescut, toate locurile disponibile în centrele de vaccinare din municipiul Sibiu fiind deja ocupate până în primele zile din februarie.

Cei care se loghează în platformă pentru a se programa la vaccinare pot alege, momentan, din doar patru centre, dintre care unul singur în municipiul Sibiu, cel de la Redal Expo.

Toate locurile disponibile pentru luna ianuarie 2021 au fost deja ocupate în totalitate, iar în luna februarie programări se mai pot face doar după data de 5.

Primăria Sibiu a anunțat că a finalizat vineri amenajarea centrului de vaccinare de la Redal Expo.

”Spațiul Redal Expo a fost pus la dispoziția municipalității gratuit de firma Retezat SA, Primăria Sibiu încheind un contract în acest sens cu firma menționată. Municipalitatea va achita doar costurile utilităților consumate în perioada în care funcționează centrele de vaccinare, precum și costurile pentru serviciile de curățenie și dezinfecție a spațiilor. Amenajarea a constat în amplasarea mobilierului necesar (paturi, mese, paravane separatoare, birouri, scaune, etc), dotarea cu computere și imprimante pentru eliberarea adeverințelor de vaccinare, termometre digitale pentru triaj, truse de prim ajutor și dozatoare de apă. Menționăm că mobilierul a fost pus la dispoziție de către firma Retezat, costul pentru restul dotărilor achiziționate de Primărie fiind de 26.000 lei”, a transmis municipalitatea.

Iată cum arată centrul:

Pe de altă parte, Instituția Prefectului a precizat că numărul centrelor de vaccinare va crește în perioada următoare și că începând din 15 ianuarie în județul Sibiu a debutat activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a.

Reamintim că în această etapă vor fi imunizate persoanele cu grad ridicat de risc vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.

Etapa II se va desfășura astfel:

- Începând de astăzi, 15 ianuarie a.c. două echipe de vaccinare mobile au început activitatea de vaccinare, deplasându-se la sediile a două centre rezidențiale din județ, în vederea vaccinării beneficiarilor. O echipă efectuează activitatea de vaccinare la Centrul pentru seniori „Maria Theresia” din Șura Mică, și altă echipă desfășoară activități de vaccinare la Asociația „Dr. Carl Wolff” din Sibiu. De asemenea, precizăm faptul că imunizările din cadrul centrelor rezidențiale se fac exclusiv cu ajutorul echipelor de vaccinare mobile și cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu, care asigură deplasarea echipelor la centre.

- Începând de luni, 18 ianuarie a.c., se va demara activitatea de vaccinare și pentru celelalte categorii de persoane prevăzute a fi imunizate în etapa a II-a după cum urmează:

 1. Adulți cu vârsta peste 65 ani.
 2. Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, care suferă de oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).
 3. Persoanele care desfășoară activități în domenii esențiale:
 • Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora);
 • Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
 • Personalul din sectorul economic vital:

o          Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);

o          Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;

o          Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;

o          Unități de producție, transport și distribuție gaze;

o          Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;

o          Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;

o          Transport de persoane și mărfuri;

o          Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;

o          Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);

 • Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
 • Personalul poștal și din servicii de curierat;
 • Personalul cultelor religioase;
 • Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
 • Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

În vederea vaccinării împotriva COVID-19, persoanele prevăzute în etapa a II-a de vaccinare, au la dispoziție o serie de modalități pentru a se programa:

 1. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalități:

- prin medicii de familie;

- individual, prin intermediul platformei RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login );

- prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

- prin call center 021.414.44.25, e-mail: sb.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro ;

- prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

 1. Persoanele adulte cu afecțiunile cronice menționate anterior, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

- prin intermediul oricărui alt medic de familie;

- prin call center  021.414.44.25, e-mail: sb.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro ;

- prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

 1. Persoanele care desfășoară activități în domenii esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Precizăm faptul că persoanele eligibile etapei II, se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

În urma unei analize efectuate împreună cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu, care a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri (puncte) de vaccinare, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul județului Sibiu a unui număr de 5 centre cu 7 puncte de vaccinare, după cum urmează:

 • Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – cu un singur punct de vaccinare / municipiul Sibiu, Bulevardul Victoriei, nr. 46
 • Redal Expo – cu două puncte de vaccinare / municipiul Sibiu, strada Johann Sebastian Bach, nr. 4
 • Spitalul Municipal Mediaș – cu un punct de vaccinare / municipiul Mediaș, strada Cloșca, nr.2
 • Sala de sport a Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr din Avrig – cu două puncte de vaccinare / orașul Avrig, strada Horea, nr. 15
 • Sala de sport a Colegiului Tehnic August Treboniu Laurean – cu un punct de vaccinare / orașul Agnita, strada Școlii, nr. 2

”Menționăm faptul că, pentru perioada următoare, au fost identificate un număr total de 19 centre de vaccinare comunitare, amplasate în municipii și în orașe din județul nostru, iar pentru acestea a fost aprobată prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență schimbarea de destinație a spațiului. Aceste centre urmează a fi deschise etapizat, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare”, a transmis Prefectura Sibiu.

Centrele de vaccinate operaționalizate pentru prima etapă de vaccinare, rămân în continuare funcționale, pentru a asigura imunizarea cât mai multor persoane prevăzute în etapa I, chiar dacă se începe imunizarea etapei II.

Toate informațiile despre imunizarea împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Paraschiva T

Acum 9 luni

Ieri la ora 14.00 nu mai era niciun loc liber la Sibiu. La Mediaș mai erau 34.
Raspunde

Maria Sorea

Acum 9 luni

Bună ziua, am încercat în ziua de 16 ianuarie sa ma programez pentru vaccin dar nu am reușit deoarece erau toate locurile ocupate pana în 6 februarie cu toate ca îndeplinesc condițiile. Ce trebuie sa fac în continuare, nu se poate face o lista de așteptare ca să nu fiu nevoita sa revin mereu cu telefon și sa constat ca locurile sunt ocupate?
Raspunde

Elena Popa

Acum 9 luni

Este f.curios cum s-au ocupat toate locurile si eu am incercat din data de 15 ianuarie si nu am reusit sa ma înscriu și astăzi sa vad ca nu mai sunt locuri până la sfârșitul lunii.am insistat. Ptr.ca in 27 voi pleca din tara
Raspunde

Sibian SB

Acum 9 luni

Atenție la exprimare redactie! Voi ziceti ca te mai poți programa dupa 5 feb. Gresit. Daca luni sau marți ajung noi doze in țară si Sibiu (vreo 80mii se pare), atunci luni sau marti te poți programa in platforma. Da, mai prinzi loc pentru vaccinare numai după 5feb, dar voi va exprimați gresit si se poate înțelege altceva.
Raspunde

Om Bl

Acum 9 luni

n-aveti voie sa publicati comentarii despre stapanii de la Batranu Sas? Daca vroiati se putea verifica informatia simplu pe FB. Cei de la BS si-au inscris “neamurile” care nu lucreaza in prima linie pe listele de vaccinare, iar oamenii in varsta si cei care lucreaza cu adevarat in prima linie n-au avut nici o sansa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus