Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
7°C

Protest: Polițiștii sindicaliști sibieni nu mai controlează persoanele carantinate și izolate

Protest: Polițiștii sindicaliști sibieni nu mai controlează persoanele carantinate și izolate

Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului DECUS, a anunțat astăzi că mii de polițiști din întreaga țară intră astăzi în a doua fază a protestelor declanșate de înghețarea salariilor. În această etapă continuă aplicarea avertismentelor în detrimentul amenzilor și, în plus, vor sista verificările zilnice făcute la domiciliile persoanelor carantinate în contextul COVID. Situația este valabilă și în județul Sibiu, unde s-a anunțat că 500 de cadre din poliție participă la protest.

Măsurile de protest au menirea de a conștientiza rolul polițistului în societate. Având în vedere că ședințele de dialog social nu au dat rezultate, președintele executiv al DECUS anunță că, de ieri, s-a trecut la etapa a doua a calendarului de protest.

„Nu vom mai verifica persoanele carantinate și izolate la domiciliu, această atribuție neregăsindu-se în fișa postului polițistului. Ba mai mult, noi am executat această activitate pro bono, până în prezent. Acest lucru este valabil la Sibiu dar și în restul țării. Mai mult, colegii mei de la Sibiu continuă să poarte banderola albă pe mâneca uniformei de serviciu, pentru a fi mult mai vizibili. Celelalte măsuri din prima etapă vor continua”, spune Bogdan Bănică. 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu spun că activitatea de verificare a persoanelor carantinate sau izolate nu este afectată de acest demers, întrucât este asigurată de mai mulți polițiști, nu doar de cei afiliați sindicatelor care protestează.

„La nivelul IPJ Sibiu, activitatea de verificare a persoanelor care sunt carantinate respectiv izolate se desfășoară în continuare, independent de afilierea sindicală a unor polițiști”, transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

A doua etapă va continua până în data de 25 ianuarie, iar în cazul în care nu se va ține cont de cererile autorităților implicate în protest, se va trece la cea de-a treia etapă – vor organiza un protest în fața Ministerului Afacerilor Interne și se vor asigura doar urgențele. 

Citește și 500 de polițiști vor protesta, de luni, în județul Sibiu

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Prenume Nume

Acum 2 luni

Adica fac ce fac de obicei, nimic. Din ce stiu eu, militarii, politistii, medicii, sunt o categorie aparte, care nu au voie sa "protesteze". Parca doar cadrele didactice au voie sa-si interupa activitatea. Daca nu-si indeplinesc datoria, ar trebuie sanctionati conform legii.
Raspunde

Kklhjvhjkgh Ghjkghjkhjkh

Acum 2 luni

dupa ce ca au salarii mari fata de cei care lucreaza la privat, dupa ce ca nu isi fac datoria pentru care sunt platiti (este suficient sa vedeti cum se circula in sibiu si cum fiecare arunca zapada in strada dupa bunul plac, mizeria unde apuca si strazi intregi pe care nu putea circula cand a nins), tot ei cu gura mare. Ia sa ii dea afara pe toti sa isi caute de lucru la privati se vedem tot asa cu gura mare vor fi? tot asa nu vor face nimic? ca nici legile nu le cunosc daca ii iei la intrebari sau HCL privind ordinea si linistea publica... asta sunt doar alte capuse ale sistemului alaturi de unii militauri care freaca menta prin birouri si garnizoane pe bani frumosi pentru care noi muncim de ne sar capacele si nu avem atatea beneficii: norma de hrana, haine, decontari de transport si cazare la preturi avantajoase precum si tichete de vacanta si altele pe care la privat nici nu le visezi apoi sa le primesti. nici primele nu se mai dau din cauza la rahatul asta de COVID si te bucuri ca ai unde lucra in timp ce Bugetarii si cei care lucreaza la companiile statului se lafaie bine mersi. RUSINE SA VA FIE la toti cei enumerati
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus