Miercuri,
09.10.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Unul dintre cei doi antreprenori din Sibiu duși la tratament pentru COVID în Germania a murit

Unul dintre cei doi antreprenori din Sibiu duși la tratament pentru COVID în Germania a murit

Bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost dus la un spital din Germania, pentru a primi tratament pe plămân artificial.

El se infectase cu SARS-CoV-2, a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, de unde a plecat pe semnătură. Unul dintre cei doi antreprenori sibieni duși cu avion privat în Germania, pentru a primi tratament împotriva COVID-19 a murit, au declarat, luni, pentru Mediafax, surse din anturajul omului de afaceri.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost dus la un spital din Germania, pentru a primi tratament pe plămân artificial în luna noiembrie 2020. El se infectase cu SARS-CoV-2, a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, de unde a plecat pe semnătură. Starea lui s-a înrăutățit și a fost dus la Spitalul Militar de Urgență Sibiu, unde a fost internat la Terapie Intensivă.

Familia a solicitat transferul antreprenorului în Germania, cu avion privat, într-o clinică unde să poată fi pus pe plămân artificial. În Germania, plămânul afectat de virusul SARS-CoV-2 a fost salvat, însă bărbatul a făcut infarct și a murit. Acesta urmează să fie adus în țară pentru a fi înmormântat.

Plămânul artificial exista și la Spitalul Județean Sibiu, împrumutat de Polisano, dar care era nefolosit.

În 2 noiembrie, prefectul Sibiului, Mircea Crețu, anunța că în urma unei discuții pe care a avut cu managerul Spitalului European Polisano un aparat de tip ECMO care poate oxigena sângele pacienților care au probleme pulmonare, va fi cedat Spitalului Clinic Județean.

În 20 noiembrie, aparatul tot nu funcționa, informația apărând în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean Sibiu. Supărat că președinte CJ Sibiu a spus că aparatul Ecmo nu a putut fi folosit pentru că nu funcționează, directorul medical al Polisano, consilierul județean Paul Porr a explicat că lipsesc anumite consumabile, însă problema poate fi rezolvată.

"Aparatura ECMO poate fi folosită în tratamentele acestor pacienți cu afectare gravă, dar pasul următor trebuie neapărat coroborat cu faptul că la un moment dat, pacientului respectiv îi trebuie asigurat un plămân. Coroborat cu faptul că durează cel puțin trei luni de zile, patru luni de zile o procedură de achiziție a consumabilelor, a kit-urilor de funcționare a acestei activități, coroborat cu necesitatea personalului medico-sanitar, specializat în a manevra acest aparat, momentan, în Spitalul Clinic, nu este folosit și nu se desfășoară această procedură”, a încercat să explice în 15 decembrie situația managerul interimar al Spitalului Clinic Județean Sibiu, col. dr. Constantin Vlase.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3762

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus