Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Școala față în față începe cu recuperarea materiei. 100 de lei/oră pentru profesorii care vor munci în plus

Școala față în față începe cu recuperarea materiei. 100 de lei/oră pentru profesorii care vor munci în plus

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că Ministerul pregăteşte o ordonanță de urgență prin care se prevede organizarea de ore, cu prezenţa fizică a elevilor, pentru recuperarea materiei pierdute din cauza predării online. Recuperarea ar urma să se facă timp de 16 săptămâni, cel puţin cinci ore săptămânal. Acolo unde este cazul, vor exista chiar mai multe ore, dacă profesorii, părinţii şi elevii ajung la o înţelegere, anunță Cîmpeanu. Pentru acest efort suplimentar, profesorii ar urma să fie plătiţi cu o sută de lei pentru fiecare oră în care recuperează materia cu elevii. ”Pierderile structurale sau conjuncturale generate de predarea online sunt evidente şi sunt mari. În acelaşi timp, aş adăuga şi faptul că sunt foarte neuniforme, diferă foarte mult de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta şi mai cu seamă, de la un elev la altul, în funcţie de acea componentă de circumstanţă, de accesul la echipamente şi de accesul la internet, pentru că avem şi pierderile structurale, generate de predarea online în sine în raport cu predarea clasică. Predarea online, pe care noi am făcut-o şi acolo unde putea fi adaptată - şi există zone în care va trebui să continuăm - şi acolo unde era mai puţin adecvată şi acolo unde nu era deloc adecvată. Am fost obligaţi să apelăm la predarea online peste tot”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

100 de lei pe oră ”ar trebui să fie un tarif motivant”

Sorin Cîmpeanu a menţionat că nu a luat în calcul realizarea de teste la nivel naţional pentru a identifica elevii care au nevoie să participe la aceste ore suplimentare. ”Numărul de ore suplimentare necesare este mult mai mare. Am estimat un număr mediu de ore de pregătire remedială de cinci ore pe săptămână pentru aceia care au nevoie, pentru care cadre didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni, pentru că atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin Ordonanţă de Urgenţă. 16 săptămâni începând din februarie pentru ce care revin la şcoală şi – o nuanţă importantă – ce ai pierdut din cauza predării online nu are rost să încerci să recuperezi tot prin predare online, e nevoie de prezenţă fizică”, a mai menţionat ministrul.

Acesta a precizat că fiecare cadru didactic trebuie să decidă dacă e nevoie de mai multe ore de recuperare, iar în acest caz ”programul depinde exclusiv de înţelegerea dintre elevi, cadru didactic şi părinţi”, el arătând că ministerul Educaţiei susţine ”orice variantă”. În ceea ce priveşte plata profesorilor, aceştia ar urma să primească 100 de lei pentru fiecare oră de recuperare a materiei, el susţinând că această sumă ”ar trebui să fie un tarif motivant, mai ales pentru cei tineri”.

Vizualizari: 1975

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ion Mos

Acum 3 luni

Normal sa le plateasca suplimentar ca in ultimul an saracii nu au aprimit salariile intregi ca nu au parcurs materiilei nici concedii platiie nu au avut si nici bonuri de vacanta!! E de noaptea mintii cat mai trebuie sa platim pentru analafabetii functionali care ies din mainile lor? De mult scoala este locul de unde isi iau profesorii salariile si nu sant mici in ultima perioada ! Romania este dictatura bugetarilor !Jos dictatura !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus