Sâmbătă,
18.09.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Replică pentru Vasile Moțoc, directorul Universității: ”o altă minciună”

Replică pentru Vasile Moțoc, directorul Universității: ”o altă minciună”

Angajatul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu cercetat disciplinar pentru că a transmis autorităților centrale o copie după fluturașul de salariu cu un spor lunar de peste 10.000 de lei pentru directorul general, Vasile Moțoc, a trimis o replică pe adresa redacției Turnul Sfatului.

A.C., angajatul cercetat disciplinar din cadrul ULBS, nu a dorit să dea declarații pentru articolul publicat de Turnul Sfatului în urmă cu câteva zile, pe subiectul veniturilor încasate de directorul general al ULBS, Vasile Moțoc. Venituri pentru care a solicitat verificări din partea rectoratului, apoi a Ministerului Educației și, mai apoi, din partea Guvernului. Ca urmare a acestor solicitări, A.C. face acu obiectul unor cercetări disciplinare, deoarece a transmis instituțiilor sesizate și fluturașul de salariu al directorului, document considerat cu date personale.

Ulterior publicării articolului, A.C. a transmis un drept la replică prin care susține că cel puțin o parte din afirmațiile prin care Vasile Moțoc și-a justificat sporul lunar de peste 10.000 de lei sunt inexacte.

”Nu știu de unde a scos această minciună”

”În 2005, când am venit eu la Universitate, o parte din angajați beneficiau de spor de confidențialitate, care era 50% din salariul de bază. Așa prevedea legea: dacă ai încetat activitatea, doi ani nu aveai voie să divulgi informații despre Universitate, ca și în domeniul privat, în corporații, unde se dă un spor de confidențialitate”, declara Vasile Moțoc pentru Turnul Sfatului, în urmă cu câteva zile.

Angajatul ULBS – care a solicitat să nu îi fie publicat numele integral, ci doar inițial – spune că nicicând sporul de confidențialitate acordat în mediul academic nu a ajuns la asemenea procente. ”Eu lucrez din anul 1996 la biroul de resurse umane din ULBS și în toți acești ani niciodată nu s-a plătit spor de confidențialitate de 50% cum a declarat domnul director Moțoc, nu știu de unde a scos această minciună”.

Mai mult, A.C. susține că nici răspunsul transmis de conducerea ULBS la solicitarea Turnul Sfatului nu este exact. Cel puțin în ceea ce privește compensațiile tranzitorii (o altă denumire a vechilor sporuri), care – potrivit conducerii ULBS – sunt acordate pentru 175 de angajați din mediul academic și o valoare lunară cuprinsă între 11 și 12.453 de lei.

”Nu beneficiază nimeni în Universitate de compensații tranzitorii mai mari de 10.222 lei, cât primește dl. director în prezent. Aea sumă de 12.453 este o altă minciună, semnată din păcate de dl. Rector”.

În fine, sub semnul lipsei de legătură cu realitatea este pusă și afirmația lui Vasile Moțoc referitor la diferențele salariale în valoare de peste 44.331 de lei, încasate în primăvara anului 2019 înaintea altor angajați ai Universității. ”Având în vedere că în 3 ianuarie 2020 eu împlineam vârsta de pensionare, cei de la Salarizare au decis să îmi plătească restanța integral. Serviciul Resurse Umane este în subordinea rectorului, eu nu am avut nicio ingerință, se poate verifica. Mie și altor zece persoane ne-au fost plătite aceste restanțe integral”, afirma Vasile Moțoc pentru Turnul Sfatului.

Angajatul ULBS cercetat acum disciplinar susține că, dimpotrivă, Vasile Moțoc a fost cel care a solicitat să primească în avans sumele în discuție. ”Domnul director Moțoc, cu una - două luni înainte (de luna mai 2019) să primească în avans diferențele salariale, i-a cerut șefei biroului salarizare în secretariatul direcției generale administrative să i se calculeze toate aceste diferențe și să-i fie plătite, deși biroul salarizare nu este în subordinea directorului. Această discuție a fost făcută cu voce tare în secretariat, auzind-o mai multe persoane. Și șefa biroului salarizare a primit ultima tranșă din hotărâri judecătorești cu câteva luni înaintea celorlalte persoane sindicaliste cu acceptul domnului director, nefiind încă în pensie. Ca o slugă credincioasă, aceasta i-a plătit domnului director restanțele salariale în avans și pentru acest abuz în serviciu nu s-a constituit nici o comisie de disciplină. Nici pentru domnul director nu s-a făcut comisie disciplinară pentru că i-a cerut în mod abuziv șefei de la salarizare să-i plătesca în avans aceste restanțe", mai transmite A.C.

Citește și Moțoc, directorul cu venituri peste ale lui Iohannis. Cel care i-a sesizat sporul de 10.000 de lei, cercetat disciplinar

Vizualizari: 2902

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

2 Cents

Acum 7 luni

Eh, chiar nu inteleg de ce ne mai agitam. Doar orice roman stie ca "unii dintre noi e mai cu MOȚ(oc)". Moțul la romani garanteaza multe...
Raspunde

Lauriana Cloțan

Acum 7 luni

Este normal și firesc ca rectorul celei mai importante și prestigioase universități din Europa să primească o remunerație pe măsură! În rest, sibieni invidioși care lucră la bandă!
Raspunde

Un sibian .

Acum 7 luni

Motoc nu e rector. e doar director administrativ. rector e altcineva
Raspunde

No Name

Acum 7 luni

Doar ca nu e vorba de Rector! Ci de Vasile Motoc, director economic.. adica scotianul sef! Cand era vorba de altii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus