Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-5°C

Imunizarea cu vaccinul Moderna începe astăzi, în județul Sibiu

Imunizarea cu vaccinul Moderna începe astăzi, în județul Sibiu

810 doze de vaccin Moderna au ajuns astăzi la Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, de unde serul imunizant a fost distribuit în condiții optime de siguranță către centrele de vaccinare din județ, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2-8 grade celsius.

La nivelul centrelor de vaccinare din județul Sibiu va începe, tot astăzi, administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile. Vor fi imunizate cu prima doză de vaccin de la Moderna persoanele planificate în platforma de programare, continuându-se în paralel cu administrarea rapelurilor Pfizer, transmite Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică.

Până la ora actuală, peste 13.000 de sibieni au fost vaccinați împotriva COVID-19, dintre care circa 4.000 au fost imunizați și cu cea de-a doua doză, fiind administrate în județul Sibiu 17.561 doze de vaccin Pfizer.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

DSP Sibiu reamintește populației faptul că vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este gratuită și voluntară, conform Capitolului II din Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 din România. Organizația Mondială a Sănătății, Ministerul Sănătății și experții în sănătate publică recomandă vaccinarea, aceasta fiind considerată cea mai importantă măsură pentru ieșirea din pandemie.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus