Vineri,
18.06.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

Document. Formularul pe care trebuie să-l semneze părinții pentru testarea COVID a elevilor la școală

Document. Formularul pe care trebuie să-l semneze părinții pentru testarea COVID a elevilor la școală

Formularul prin care părinţii îşi dau consimţământul pentru testele antigen aplicate copiilor în cabinetele medicale şcolare este disponibil pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi pe pagina de Facebook a instituţiei.

"În cazul elevilor care prezintă în timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19, Ministerul Sănătăţii recomandă testarea cu teste antigen rapide în cabinetele medicale şcolare, atunci când acest lucru este posibil. Testarea este esenţială pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor, pentru sănătatea copiilor şi profesorilor şi pentru binele întregii comunităţi. (...) Recomandăm părinţilor să aducă din prima zi de şcoală formularul de consimţământ tipărit şi semnat, pentru ca elevii să poată fi testaţi imediat atunci când este nevoie", precizează ministerul pe Facebook, citat de Agerpres.

Descarcă AICI formularul de consimțământ pentru testarea elevilor

Potrivit sursei citate, în cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau altă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare.

"În cazul în care există un consimţământ informat şi semnat al părintelui sau tutorelui legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceştia vor putea fi testaţi, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimţământul personal", adaugă MS.

Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical şcolar de la nivelul unităţii de învăţământ vor fi raportate către direcţiile de sănătate publică în maximum 24 ore.

"Dacă părintele sau tutorele legal nu îşi exprimă acordul pentru testare, în cazul existenţei unor simptome specifice, ca şi în cazul în care nu există cabinet medical în unitatea şcolară, acesta va lua legătura cu medicul de familie în vederea stabilirii paşilor următori. Testarea cu teste antigen rapide se recomandă şi cadrelor didactice şi altor angajaţi ai unităţii şcolare a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, colegilor cazurilor confirmate atât elevi (colegi de clasă), cât şi cadre didactice/personal auxiliar din unitatea de învăţământ (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz", mai precizează sursa citată. 

Vizualizari: 1124

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus