Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Muzeul ASTRA lansează o aplicație gratuită. „Este perfectă mai ales pe timpul pandemiei”

Muzeul ASTRA lansează o aplicație gratuită. „Este perfectă mai ales pe timpul pandemiei”

O aplicație dedicată Muzeului ASTRA este disponibilă începând de astăzi, în mod gratuit, atât pe Google Play cât și pe Apple Store. Muzeul ASTRA App își propune să schimbe modul în care vizitatorii se vor bucura de experiența unei plimbări în mijlocul naturii și a patrimoniului expus aici.

Una din cele mai importante funcționalități ale aplicației se referă la faptul că are o componentă educativă. Astfel, cei care se plimbă prin muzeu pot în același timp să descopere istoria din spatele fiecărui obiectiv pe care îl vizitează, având așadar un ghid turistic de buzunar „o funcționalitate care vine foarte bine în timpul acesta al pandemiei”.

„Muzeul ASTRA App are un ghid audio unde oamenii care vin să exploreze muzeul și să se relaxeze pot afla informații utile, interesante despre gospodăriile din muzeu. În același timp, aplicația are și alte funcționalități utile, care îți permit să vizitezi muzeul în aer liber într-un mod autonom, o funcționalitate care vine foarte bine în timpul acesta al pandemiei – îți permite să vizitezi, fără a interacționa cu alte persoane. Bineînțeles, în același timp acoperă partea de plimbare prin muzeu dar și descoperirea lui. Are și o valoare educativă”, spune Gyongyi Takacs, responsabil proiecte Eventya.

Alte funcționalități importante ar fi „harta din apropierea ta”, pe care vizitatorii găsesc pin-urile cu toate obiectivele din jurul lor și pot afla unde sunt gospodăriile, toaletele, restaurantele sau alte puncte cu servicii importante. 

Aplicația mai beneficiază de o funcție de notificări, prin care se poate comunica cu comunitatea care vizitează permanent muzeul, primind astfel informații despre noutățile și evenimentele din muzeu, când ne aflăm în muzeu sau în afara lui.

„Este o aplicație la care lucrăm de câteva luni bune, cu Muzeul ASTRA și în sfârșit a venit momentul lansării. Este o aplicație disponibilă gratuit pe Google Play și Apple Store, care întâmpină toate valorile Muzeului ASTRA și ceea ce dorește muzeul să reprezinte și este un instrument digital de comunicare între vizitatorii muzeului, atât sibieni cât și turiști, și patrimoniul muzeului. Ne bucurăm să contribuim cu serviciile noastre la digitalizarea patrimoniului muzeului și, de ce nu, să îmbunătățim experiența de vizitare”, spune sursa citată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus