Marţi,
28.09.2021
Innorat
Acum
13°C

Mitropolia Sibiului: Terenul de fotbal din spatele Liceului Carol I a fost finalizat

Mitropolia Sibiului: Terenul de fotbal din spatele Liceului Carol I a fost finalizat

Mitropolia Sibiului a finalizat lucrările la terenul de fotbal de pe strada Pedagogilor Nr. 7, din spatele Grupului Școlar de Construcții și Arhitectură „Carol I” din Sibiu. Astfel, un teren impracticabil a fost transformat într-unul modern, cu nocturnă, pe care pot juca cei de la cluburile sportive, echipe de amatori, dar și grupuri sociale vulnerabile care îl vor putea folosi gratuit. Terenul a fost omologat de Asociația Județeană de Fotbal Sibiu.

În luna decembrie a anului trecut Mitropolia Sibiului a finalizat lucrările la terenul de fotbal adiacent Grupului Școlar de Construcții și Arhitectură „Carol I” din Sibiu aflat pe strada Pedagogilor Nr. 7. Proiectul a început în anul 2019 și a avut ca scop crearea unei baze sportive pentru copiii și tinerii iubitori de sport.

„Proiectul reabilitării acestui teren a început la sfârșitul anului 2019, din dorința de a reda orașului, iubitorilor de sport, copiilor și tinerilor, o bază sportivă înnoită. Cunoscut sibienilor sub numele de „Pietricica”, terenul de fotbal ajunsese foarte deteriorat, impracticabil de fapt. De aceea, în urmă cu aproape doi ani, Părintele nostru Mitropolit, Înaltpreasfințitul Laurențiu, a luat inițiativa reabilitării acestuia. Încă dinainte de finalizarea lucrărilor, am primit multe solicitări de folosință a arenei din partea asociațiilor de fotbal din oraș, unde sunt înscriși sute de copii, de tineri, care nu aveau terenuri pentru antrenament. Așadar, finalizarea proiectului nostru a venit și în întâmpinarea acestor nevoi”, spune preotul Cristian Vaida, secretarul Mitropoliei.

Așa arăta terenul înainte de lucrări

Deși lucrările au întârziat din cauza contextului pandemic, în ultima lună a anului 2020 acestea au fost finalizate. Terenul de fotbal este împrejmuit, are gazon sintetic omologat FIFA, instalație de nocturnă și a fost omologat de către Asociația Județeană de Fotbal Sibiu. Poate fi utilizată atât suprafața terenului mare sau cele 4 terenuri pentru minifotbal.

„Multe cluburi sportive și-au rezervat deja intervalele pentru antrenament sau competiții, dar este disponibil și echipelor de amatori. În același timp, pentru elevii centrelor școlare pentru educație incluzivă, ca și pentru alți copii și tineri din grupuri sociale vulnerabile, terenul va fi pus la dispoziție cu titlu gratuit”, mai spune pr. Cristian Vaida.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

2cents

Acum 7 luni

Arata bine.
Raspunde

Bbb

Acum 7 luni

pacat ca l-au facut de plastic dar extraordinar ca l-au pastrat! ultima data cand am trecut pe acolo eram convins ca se vor trage niste blocuri ca in restul zonei
Raspunde

Leonard

Acum 7 luni

BRAVO ! CÂND ERAM LA JUNIORII INTERULUI JUCAM AICI PE PIETRICICA !
Raspunde

Ciocan

Acum 4 luni

E o mica problema din cauza zgomotului dupa ora 22, si din cauza ca inafara terenului nu s-a amenajat deloc, e plin de gunoi si vegetatie lasata aiurea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus