Marţi,
21.09.2021
Partial Noros
Acum
11°C

Premieră în Sibiu: Cursuri interactive de matematică pentru elevi, după cele mai înalte standarde internaționale

Premieră în Sibiu: Cursuri interactive de matematică pentru elevi, după cele mai înalte standarde internaționale

Lansat ca un start-up educațional cu doar câteva luni înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, primul centru de aritmetică mentală japoneză din România certificat de școala japoneză numărul 1 în domeniu – Logiclub Smart, s-a bucurat în ultimul an de mare succes în rândul părinților și copiilor din Sibiu, dar și din țară, ajungând în prezent să dubleze aproape numărul cursanților și al mentorilor angajați.

Cu multă muncă și o strategie adaptată la noile provocări ale anului trecut, proiectul sibian are astăzi cursanți din toată România și chiar din străinătate. Iar planurile de dezvoltare nu se opresc aici pentru că au început deja înscrierile pentru un nou modul de cursuri dedicate elevilor de gimnaziu, începând cu clasa a V-a, care vor să învețe matematica eficient și interactiv, după cele mai înalte standarde internaționale.

Logiclub Smart lansează noul modul de cursuri la 1 aprilie sub titlul: ”Fii prieten cu matematica!”. Desfășurat exclusiv online, modulul se bazează pe o platformă internațională de predare a matematicii la cel mai înalt nivel, cu ajutorul tehnologiei și se adresează elevilor de gimnaziu. Cursurile au la bază o curriculă internațională, adaptată la cea națională, fiind ușor de înțeles și aplicat și presupune cunoștințe medii de limba engleză din partea viitorilor cursanți.

„Matematica este o provocare pentru copiii din clasele V-VIII pentru că acolo încep lucrurile complicate. Vrem să-i ajutam cu un proiect nou exclusiv online, o platformă internațională care cuprinde toate ariile de studiu ale matematicii. Este ultima tehnologie implementată în vederea predării eficiente a acestei discipline, la cel mai înalt nivel. Este o platformă cu ajutorul căreia copiii vor înțelege matematica, se vor împrieteni cu ea. Este practic o platformă interactivă cu ajutorul careia predăm, iar copiii vor primi apoi exerciții pe care să le rezolve singuri. Pe baza acestor exerciții, ei vor primi un feedback constant deoarece platforma efectuează automat rapoarte care ne vor arăta cât și cum a lucrat fiecare cursant, unde se descurcă bine și unde mai are nevoie de explicații suplimentare, de suport. Practic, va fi o predare adaptată, interactivă și cu feedback continuu pentru copii. Vom lucra de asemenea cu teste Brio pe partea de testare inițială și finală la aceste cursuri. Totul devine practic și ușor de înțeles cu ajutorul imaginilor și videoclipurilor. Peste 250.000 de copii din toată lumea lucrează cu platforma aceasta la matematică si se bucură de rezultate deosebite”, explică Andreea Matei.

Modulul începe la 1 aprilie și se termină în data de 30 iunie. Mai multe detalii și înscrieri se găsesc pe site-ul logiclub.ro/cursuri sau pe pagina de facebook Soroban Sibiu.

Deschis în septembrie 2019, Logiclub Smart este primul centru de aritmetică mentală japoneză din România certificat de școala numărul unu din Japonia, Ishido-shiki.

„În primul rând Sorobanul ajută la dezvoltarea mentală, cognitivă a unui copil, la formarea unei gândiri logice și structurate și a unor competențe esențiale în viață și pentru viitor: încredere în forțele proprii, concentrare, atenție, perseverență, răbdare, autodisciplină. Apoi, prin efectuarea de calcule mentale cursanții noștri vor ajunge să surprindă prin îmbunătățirea performanțelor lor pe toată lumea, într-un timp relativ scurt”, spunea la momentul respectiv antreprenoarea Andreea Matei.

La cursurile online organizate de Logiclub Smart participă astăzi inclusiv copii din București, Iași, Suceava, Mureș și Alba, precum și din Olanda și Belgia. În prezent cursurile se desfășoară atât online cât și față în față, prin rotație la sediul clubului, cu respectarea tuturor măsurilor de igienă și protecție necesare.

„Am început activitatea cu trei mentori și în jur de 50-60 de cursanți. Capacitatea de acum este aproape dublă. Echipa a fost alături de mine în totalitate și am făcut eforturi uriașe ca să ne reorganizăm, să ne adaptăm și să începem exclusiv online în primăvara lui 2020. Foarte mulți părinți au apreciat faptul că am continuat online, în ciuda tuturor provocărilor. Copiii nu au resimțit ruptura cauzată de pandemie. Am reușit să îi menținem ancorați într-o activitate care le-a plăcut și înainte de pandemie. Avem momentan liste de așteptare atât pentru copii din țară, cat și pentru copii din Sibiu, iar acest lucru spune multe despre modul responsabil si eficient în care noi lucrăm. Pe de altă parte, toate astea înseamnă multă muncă, multă dedicare, o echipă extraordinară care își face foarte bine treaba”, spune cu mândrie Andreea Matei.

Dezvoltarea fără precedent a Sorobanului face ca în data de 6 martie 2021 să fie organizată prima competiție de acest gen între o școală din Sibiu și una din Japonia. Astfel, cei mai buni cursanți din cadrul Logiclub Smart se vor întrece mental și online cu cei mai buni elevi ai școlii Ishido Soroban Koiwa din Tokyo. Scopul este atât de a strânge legăturile cu Japonia, cât și de a vedea care este nivelul real al copiilor noștri, de a-i motiva sa se dezvolte prin antrenarea mentală constantă și un schimb de experiență inedit.

Logiclub Smart este un start-up finanțat prin proiectul Start-UP Hub: Laboratorul antreprenorilor din cadrul programului „România Start-Up Plus”, implementat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Konfida.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus