Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Alți trei elevi au fost testați pozitiv. S-au suspendat cursurile în două clase din Sibiu

Alți trei elevi au fost testați pozitiv. S-au suspendat cursurile în două clase din Sibiu

Alți trei elevi au fost testați pozitiv, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Astfel, de la începutul celui de-al doilea semestru sunt raportate, în total, 18 cazuri de elevi și cadre didactice depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

 85 de elevi au intrat de astăzi, 17 februarie, în sistem on line anunță reprezentații Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, a modificării ratei de incidență pe localitate sau a cazurilor de izolare în urma contactului direct cu unele persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2.

Astfel, potrivit datelor de la IȘJ, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitățile Șura Mică și Scoreiu trec din scenariul 2 în scenariul 3 - roșu - preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală,  29 elevi din clasa a VIII-a a Școlii Gimnaziale Șura Mică învățând în sistem on-line. Aceștia se adaugă celor  107 elevi din clasele V-VII ai Școlii Gimnaziale Șura Mică și Școlii Gimnaziale Scoreiu care învățau în sistem online din 8 febriarie.

Orele se desfășoară în sistem online și la clasa a I –a C de la Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu – elev confirmat pozitiv (25 elevi vor învăță în sistem online), clasa a XI-a F învățământ profesional de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu – elev confirmat pozitiv (16 elevi vor învăță în sistem online) și la clasa a III-a B de la Școala Gimnazială ”Ion Pop Reteganul” Orlat – elev confirmat pozitiv (15 elevi vor învăță în sistem online).

De la debutul semestrului II al anului școlar 2020-202, un număr de cinci cadre didactice dintre care 4 au desfășurat ore față în față și 13 elevi dintre care opt au participat la cursuri, au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

În total, în data de 17 februarie sunt 18.252 preșcolari și elevi din județul Sibiu învață în sistem online.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Linderman

Acum 1 an

Sigur n-au o simplă răceală??..fericirea boilor de profesori ..stau acasă!!,..ura nu mai merg la scoala!!..ce-a ajuns si școala, daca inanite se bucurau copiii ca stau acasa si nu merg la școală, acum e invers se bucură analfabeții de profesori...de fapt scoala online e pentru prostii ăștia din învățământ ,nu pentru copii...
Raspunde

Nume

Acum 1 an

Asteptam să faci parte din sistemul educațional ca să-l scoți din situația actuală. Crezi că ești în stare? Eu cred că ești mai prost că boii aia de care vorbești...
Raspunde

Nume

Acum 1 an

Raluca, nu exista clasa a I-a. Exista clasa I. Măcar scrie corect, că ești jurnalista.
Raspunde

Em Inem

Acum 1 an

De ce nu te duci să predai tu, măi, Lindeman ? Toți analfabeții care au făcut școala la apelul bocancilor au senzația că știu acum ce și cum trebuie predat, câte ore trebuie să facă profesorii, în ce condiții ... Dacă vrei doar să scapi de copii de-acasă, dă-le drumul pe stradă și gata ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus