Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Directorul CJAS spune că nu este normal să se asigure consultaţii pentru pacienţi "la geam"

Directorul CJAS spune că nu este normal să se asigure consultaţii pentru pacienţi

Directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sibiu, Vasile Spinean, spune că pacienţii trebuie consultaţi de medici în cabinete, nu "la geam".

"M-aţi întrebat dacă mi se pare corect să se facă consultul de la geam şi v-am răspuns că nu este corect", a precizat directorul CJAS Sibiu.

Potrivit lui Spinean, niciun pacient din judeţul Sibiu nu s-a plâns la CJAS că nu a fost consultat în cabinet de medicul de familie, ci a fost ţinut afară, în frig şi discuţia s-ar fi purtat "la geam".

"Vă spun ce se poate face, pacientul care vrea să fie consultat înăuntru, este consultat înăuntru. Nu am primit nici măcar o reclamaţie de la un pacient care s-a dus la doctor şi i-a spus 'vreau să mă asculţi la plămâni' şi doctorul să-i spună 'nu te ascult', nici măcar una nu avem", a declarat Vasile Spinean.

Directorul general al CJAS Sibiu crede că încă o perioadă vor continua şi consultaţiile de la distanţă, cel puţin pentru transmiterea de reţete şi rezultate de analize.

"Sunt convins că va rămâne această consultaţie de la distanţă cel puţin o perioadă rezonabilă de timp. Se pot trimite reţetele în format electronic, (...) se pot trimite investigaţii imagistice şi de laborator în format electronic", a precizat Vasile Spinean.

Spinean recomandă medicilor să îşi programeze eficient pacienţii, iar bolnavilor să respecte orele de programare la doctor, pentru a evita cozile la cabinete. 

(Agerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3104

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus