Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Concurs de creație organizat de Școala gimnazială „Octavian Goga” din Rășinari. Se pot înscrie elevi din toată țara

Concurs de creație organizat de Școala gimnazială „Octavian Goga” din Rășinari. Se pot înscrie elevi din toată țara

Școala gimnazială „Octavian Goga” din Rășinari organizează online concursul interjudețean denumit „La noi…cu Octavian Goga”. Competiția se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial, iar obiectivul acesteia este stimularea aptitudinilor de creație ale elevilor, precum și actualizarea rolului jucat de Octavian Goga prin activitatea poetică în istoria vremii.

„Concursul este la ediția a treia. Cum în acest an sărbătorim 140 de ani de la nașterea poetului Octavian Goga, menținem tradiția de a ține concursul chiar și online. Lucrările pot fi trimise în intervalul 10 februarie-15 martie. Am adaptat cerințele pentru mediul online, iar câștigătorii vor fi anunțați în data de 3 aprilie. Ne dorim să aducem în actualitate memoria lui Octavian Goga și să-i obișnuim pe copii cu aceste figuri care au fost modele. Pot participa copii din toată țara. Sunt patru secțiuni la care se pot înscrie. Ne dorim să avem cât mai mult participanți și ne bucurăm că putem implica  copiii încă de la vârste fragede  în astfel de activități”, spune Daniela Secu, director al Școlii Gimnaziale Octavian Goga din Rășinari.”

Prima secțiune este cea de „recitare individuală” și presupune trimiterea de către copii a unor filmulețe care să-i surprindă recitând o poezie, filmulețe care să nu depășească patru minute.

A doua secțiune se numește „Harta poeziei - locuri legate de biografia lui Octavian Goga” și presupune trimiterea unei fotografii sugestive cu detalii biografice actuale inspirate din poezie, de orice dimensiune.

Pentru a treia secțiune, denumită „Flori în poezia lui Octavian Goga” copii vor trimite lucrări executate în tehnică quilling sau desene în acuarele, reprezentând diferite flori care apar în poezia lui Goga.

Ultima secțiune numită „Creație literară- proză: O zi din viața lui Octavian Goga copil” presupune redactarea și trimiterea de către copii a unei lucrări de 200 de cuvinte.

Fiecare lucrare, indiferent de secțiunea la care se încadrează, trebuie să conțină datele de identificare ale celui care a realizat-o și să fie trimisă în format electronic la adresa de mail [email protected] sau prin mesaj pe pagina de facebook Concurs Octavian Goga.

Câștigătorii vor fi anunțați în data de 3 aprilie. Înscrierile se fac aici. Detalii suplimentare despre concurs puteți afla aceesând pagina de Facebook a Școlii gimnaziale „Octavian Goga”.

Sursă foto - Facebook/Concurs Octavian Goga

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus