Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Crește numărul cazurilor de COVID-19 în școli. Peste 40 de unități de învățământ din județ își schimbă scenariile

Crește numărul cazurilor de COVID-19 în școli. Peste 40 de unități de învățământ din județ își schimbă scenariile

De vineri, 19 februarie, se schimbă scenariile în 43 de unități de învățământ din județul Sibiu, anunță reprezentanții Instituției Prefectului. Astfel, 25 de unități de învățământ intră din scenariul 1 în scenariul 2, 17 unități de învățământ intră din scenariul 2 în scenariul 1 și o unitate de învățământ intră din scenariul 3 în scenariul 2. De asemenea, potrivit datelor primite de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, patru elevi și doi dascăli au fost raportați ca fiind infectați cu virusul SARS CoV-2.  29,47% dintre elevii județului învață on line.

La final de săptămână autoritățile stabilesc scenariile pentru unitățile de învățământ, în funcție de rata de incidență din localitatea în care se află. Astfel, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 11, s-au decis scenariile în care vor învăța elevii a 43 de unități de învățământ.

Mai jos găsiți lista cu unităţile de învăţământ pentru care se modifică scenariul de funcţionare, începând cu data de 19 februarie 2021, ca urmare a modificării ratei de incidenţă.

Nr.

Din SCENARIUL 1 în SCENARIUL 2

1

ŞCOALA GIMNAZIALĂ BRADU

2

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 CISNĂDIE

3

GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 7 CISNĂDIE

4

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 CISNĂDIE

5

GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 4 CISNĂDIE

6

LICEUL TEORETIC "GUSTAV GUNDISCH" CISNĂDIE

7

LICEUL TEHNOLOGIC CISNĂDIE

8

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 1 CISNĂDIE

9

GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 6 CISNĂDIE

10

LICEUL TEHNOLOGIC "IOAN LUPAŞ" SĂLIŞTE

11

GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT SĂLIŞTE

12

ŞCOALA GIMNAZIALĂ APOLDU DE JOS

13

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL APOLDU DE JOS

14

ŞCOALA GIMNAZIALĂ BLĂJEL

15

ŞCOALA PRIMARĂ STEJĂRIŞU

16

ŞCOALA PRIMARĂ CORNĂŢEL

17

ŞCOALA GIMNAZIALĂ ŞEICA MARE

18

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 1 ŞEICA MARE

19

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 2 ŞEICA MARE

20

 ŞCOALA PRIMARĂ NR. 2 ŞEICA MARE

21

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL ''HAVILA'' CISNĂDIE

22

CLUBUL COPIILOR CISNĂDIE

23

ŞCOALA GIMNAZIALĂ BOIAN

24

ŞCOALA PRIMARĂ COPŞA MARE

25

ŞCOALA GIMNAZIALĂ IGHIŞU NOU

 

Nr.

Din SCENARIUL 2 în SCENARIUL 1

1

ŞCOALA GIMNAZIALĂ AGÎRBICIU

2

LICEUL TEHNOLOGIC "NICOLAE TECLU" COPŞA MICĂ

3

GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 1 COPŞA MICĂ

4

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 2 COPŞA MICĂ

5

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 3 COPŞA MICĂ

6

ŞCOALA PRIMARĂ NR. 2 COPŞA MICĂ

7

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 COPŞA MICĂ

8

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 COPŞA MICĂ

9

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL DOBÂRCA

10

ŞCOALA GIMNAZIALĂ DOBÂRCA

11

ŞCOALA GIMNAZIALĂ BÂRGHIŞ

12

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL BÂRGHIŞ

13

ŞCOALA GIMNAZIALĂ JINA

14

ŞCOALA GIMNAZIALĂ SLIMNIC

15

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL SLIMNIC

16

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL HAMBA

17

CLUBUL COPIILOR COPŞA MICĂ

 

Nr.

Din SCENARIUL 3 în SCENARIUL 2

1

ŞCOALA GIMNAZIALĂ CAŞOLŢ

Pe de altă parte, reprezentanții inspectoratului Școlar anunță că în scenariul 3 (roșu), unde rata de incidență este de peste 3 la mie, sunt 10 unități de învățământ din localitățile Scoreiu, Pelișor, Șelimbăr, Șura Mică și Curciu. Aici merg fizic la școală doar preșcolarii și elevii din ciclul primar.

În scenariul 2 (galben), unde rata de incidență este peste 1 la mie, dar mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, se află 160 de unități de învățământ din municipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Apoldu de Jos, Porumbacu de Jos, Șeica Mare, Bradu, Săliște, Boian, Apoldu de Sus, Cașolț, Cornățel, Cristian, Valea Viilor, Copșa Mare, Stejărișu, Tălmăcel, Sadu, Cisnădie, Ighișu Nou, Porumbacu de Sus, Valchid, Blăjel. În acesc caz merg la școală doar preșcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale se vor prezenta la școală.

În scenariul 1, cel verde, unde rata de incidență este cel mult egală cu 1 la mie, sunt 181 de unități de învățământ din restul localităților. În acest caz toți preșcolarii și elevii merg fizic la școală.

„Chiar dacă unele localități sunt în scenariul roșu sau galben, elevii de la grădiniță sau de la clasele Pregătitoare – IV vor merge la școală deoarece în aceste localități nu sunt clase de învățământ gimnazial, elevii desfășurând cursurile în alte localități (exemplu localitățile: Pelișor, Cornățel, Copșa Mare, Stejărișu și Porumbacu de Sus). Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Agârbiciu vor desfășura, în continuare, orele în sistem on-line, lucrările la clădirea acestei grădinițe nefiind finalizate. O situație aparte există în localitatea Mihăileni (ce are rata de incidență de peste 3 la mie), unde clădirea unității de învățământ se află în stadiul de renovare. Elevii ce au domiciliul în Mihăileni sunt alocați și vor desfășura orele la Școala Gimnazială Metiș, sat aparținător comunei Mihăileni”, spune Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu.

Alți patru elevi și doi dascăli testați pozitiv

De la ultima raportare, făcută joi, 18 februarie, reprezentanții IȘJ anunță alți patru elevi și două cadre didactice infectate cu virusului SARS CoV-2.

Este vorba despre un preșcolar testat pozitiv la grupa germană de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 Sibiu, acolo unde 23 de preșcolari vor învăța în sistem online, un elev testat pozitiv la clasa a XII-a Mate-info de la Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș, acolo unde 28 de elevi vor învăța în sistem online, un alt elev testat pozitiv la clasa a III-a B de la Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, acolo unde 31 de elevi vor învăța în sistem online și un elev testat poztiv de la clasa a XII-a B de la Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu, acolo unde 30 de elevi vor învăța învață în sistem online.

Cadrele didactice sunt de la clasa a II-a a Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, 27 de elevi vor învăța în sistem online și de la grupele mică și mare de la Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța Poveștilor” Sibiu (cadru didactic confirmat pozitiv), 45 de preșcolari vor învăța în sistem online.

De la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, un număr de opt cadre didactice (șapte au desfășurat ore față în față) și 18 preșcolari și elevi (14 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Săptămâna viitoare în județul Sibiu un număr de 19.064 elevi (29,47%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem on-line.

Sursa Foto: Arhiva TS

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus