Duminică,
11.04.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Spitalul Județean: se stabiliesc detaliile angajării unui nou manager

Spitalul Județean: se stabiliesc detaliile angajării unui nou manager

Condusă doar de directori interimari, cu excepția celui administrativ, cea mai mare instituție medicală din Sibiu își va stabili criteriile de angajare a unui manager general luna viitoare.

”În viitoarea ședință de Consiliu de administrație se vor discuta detaliile pentru organizarea concursului pentru funcția de manager al spitalului. Criteriile cerute vor fi: absolvenți ai unor facultății medicale, juridice sau economice. Cursuri de perfecționare în Management sanitar. Trebuie să aibă cel puțin doi ani vechime în domeniul de studiu”, a anunțat consilierul județean Adrian Echert, pe pagina sa de Facebook, în urma ședinței din luna februarie a Consiliului de Administrație al Spitalului Județean (Echert este membru al acestui CA).

Spitalul Județean Sibiu este o instituție care, în acest moment, nu are niciun director numit prin concurs. În urma demisiei dr. Liliana Coldea din funcția de director general în noiembrie anul trecut, conducerea Spitalului a fost asigurată mai întâi de colonelul Constantin Vlase, după care președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, l-a numit pe administratorul județului, Florin Neag, tot ca interimar. În decembrie 2020, din funcția de director medical a demisionat și dr. Florin Grosu, în locul lui fiind numit interimar dr. Călin-Remus Cipăian. Postul de director financiar-contabil este vacant încă de la începutul anului trecut, când a demisionat Horațiu Cojocaru. În prezent, acest post este ocupat, tot interimar, de economistul Marius Mondoc. Singurul director care ocupă un astfel de post ca urmare a promovării unui concurs este Robert Fotache, director administrativ.

La finele lunii ianuarie 2021 a avut loc concursul pentru ocuparea funcției de director financiar, dar ambii candidați înscriși au fost respinși încă din faza probei scrise, la care au primit note de 2,40 și, respectiv, 4,65. ”Se va scoate din nou la concurs postul de director financiar, dar pare că salarizarea prevăzută de lege nu este proporțională cu răspunderea. Mai precis 7.000 lei brut și suplimentat de la Consiliul Județean până la 10.000 lei brut”, arată pe acest subiect Adrian Echert, liderul de grup al consilierilor județeni USR PLUS.

Încă jumătate de milion de lei necesari pentru Infecțioase

”La Infecțioase se dorește încă o secție, iar în urma unei campanii de donații s-au strâns 200.000 lei, dar pentru a face investiția mai trebuie 500.000 lei. Cea mai rapidă soluție vor fi tot sponsorizările pentru că discutăm de soluții de containere modulare”, mai precizează Adrian Echert.

Potrivit lui, reprezentanții Spitalului Județean Sibiu au demarat discuții cu reprezentanții Mitropoliei Ardealului, în proprietatea cărora a revenit clădirea de pe Calea Poplăcii în care a funcționat Secția clinică Reabilitare Medicală II până în 2014. ”S-a inițiat o discuție cu Mitropolia Ardealului și Romgaz pentru clădirea de pe Calea Poplacii și transformarea acesteia într-un centru de îngrijiri paliative. Este o necesitate, iar în județ funcționează doar un singur asemenea centru, care este privat și are o listă lungă de așteptare”.

Vizualizari: 2036

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mihai

Acum 1 lună

Asa ar trebui facut si la companiile Primariei. Stop manarelilor! Aduceti profesionisti! Doamna Diana Muresan, ce veti face in cazurile Urbana si Tursib? Sau a fost doar praf in ochi?!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus