Vineri,
23.04.2021
Partial Noros
Acum
6°C

Amenzi în valoare de 6.000 de lei pentru organizarea unui eveniment într-un restaurant

Amenzi în valoare de 6.000 de lei pentru organizarea unui eveniment într-un restaurant

Mai multe sancțiuni date de oamenii legii în ultimele 24 de ore. Peste 80 de amenzi au fost date pentru nerespectarea măsurilor impuse în pandemia cauzată de COVID-19, cele mai multe dintre ele pentru nepurtarea măștii de protecție. De asemenea, un agent economic și un organizator de evenimente au fost amendați cu 3.000 de lei fiecare pentru desfășurarea unui eveniment într-un restaurant fără a ține cont de măsurile impuse.  

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 106 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.309 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 110 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 293 de mijloace de transport, din care 55 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.500 de lei, dintre care 60 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție, două sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, opt persoane fizice au fost avertizate verbal pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții și 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei au fost date pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Eveniment în Fântânele sancționat de polițiști

În localitatea Fântânele, polițiștii au identificat un agent economic (restaurant) în interiorul căruia se desfășura o petrecere privată. Atât agentul economic cât și organizatorul evenimentului au fost sancționați cu amenzi în valoare de 3.000 de lei fiecare, iar cei 8 participanți identificați au fost sancționați contravențional cu avertisment.  

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Totodată reamintesc faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 Sursa Foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus