Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Peste 80 de dascăli și elevi s-au îmbolnăvit de COVID de la începutul semestrului

Peste 80 de dascăli și elevi s-au îmbolnăvit de COVID de la începutul semestrului

85 de cadre didactice și elevi s-au infectat cu virusul SARS CoV-2 de la începutul celui de-al doilea semestru și până astăzi, trei fiind raportați în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oferite de reprezentanții Inspectoratului Județean Școlar Sibiu. De asemenea, sunt localități care își schimbă scenariul. În momentul de față, 30% dintre elevii județului învață on line.

 Marți, 2 martie, din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, a cazurilor de contact direct cu persoane îmbolnăvite cu acest virus sau a modificării ratei de incidență pe localitate, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, alți 69 de elevi din județul Sibiu învață în sistem online.

Ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitățile Porumbacu de Sus și Șelimbăr trec din scenariul 2 în scenariul 3 - roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală), 16  elevi din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr urmând să învețe în sistem online. Ei se adaugă celor 90 de elevi din clasele V-VII ale acestei unități de învățământ care învățau în sistem online. În localitatea Porumbacu de Sus există doar grădiniță și școală primară, toți preșcolarii și elevii mergând în continuare la școală.

De asemenea, ore on line se desfășoară și la clasa a VIII-a A de la Școala Gimnazială „Hermann Oberth” din Mediaș, acolo unde un elev a fost confirmat pozitiv (19 elevi vor învăță în sistem online), la clasa a XII a A de la Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu, unde un elev confirmat pozitiv (29 elevi vor învăță în sistem online), la clasa a II-a B de la Liceul Tehnologic „Ioan Lupaș” Săliște, unde un cadru didactic a fost confirmat pozitiv (21  elevi vor învăța în sistem online) și la clasa a III-a A de la Școala Gimnazială „Octavian Goga” Rășinari, unde un cadru didactic a fost contact direct cu o persoană confirmată pozitiv (15 elevi învață în sistem online).

De la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, un număr de 46 cadre didactice (27 au desfășurat ore față în față) și 39 preșcolari și elevi (31 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

De miercuri, 3 martie, în județul Sibiu un număr de 19.640 elevi (30,36%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem online.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus