Sâmbătă,
08.05.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Cîmpeanu: Examenele naţionale, la datele stabilite; cursuri online pentru clasele terminale între 12-29 aprilie

Cîmpeanu: Examenele naţionale, la datele stabilite; cursuri online pentru clasele terminale între 12-29 aprilie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, iar în intervalul 12-29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice. Vacanța de primăvara va fi între 2 aprilie - 4 mai pentru toți elevii cu excepția anilor terminali, iar anul școlar se va încheia cel mai târziu la 25 iunie pentru toate clasele.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul întrunirii Comisiei pentru Dialog Social, desfăşurată la sediul Ministerului Educaţiei.

"Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarului deja aprobat şi cunoscut, respectiv 22 - 25 iunie pentru probele scrise ale examenului de evaluare naţională şi 28 iunie - 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat. La examenul de bacalaureat, probele de competenţe vor fi echivalate, conform unor proceduri elaborate de către Ministerul Educaţiei. Se vor susţine competenţele digitale pentru promoţiile anterioare", a precizat ministrul, citat de Agerpres.

El a menţionat că pentru clasele terminale, structura anului şcolar nu va suferi niciun fel de modificare.

"Vacanţele de primăvară (...) - rămân datele planificate şi cunoscute: 2 aprilie - 11 mai, 30 aprilie - 9 mai pentru sărbători pascale ortodoxe. În intervalul 12-29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice", a mai precizat Cîmpeanu.

Pe de altă parte, pentru toate celelalte clase, cu excepţia celor terminale, se va face practic o punte între finalul vacanţei pentru sărbătorile pascale catolice şi începutul vacanţei pentru sărbătorile pascale ortodoxe.

"Cu excepţia claselor terminale, pentru care structura anului şcolar nu va suferi niciun fel de modificare - nici din perspectiva activităţilor didactice, nici din perspectiva vacanţei, nici din perspectiva examenelor naţionale, la clasele terminale - vacanţa de primăvară va începe în data de 2 aprilie şi se va termina la data de 4 mai pentru toate celelalte clase, cu excepţia claselor terminale. Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanţă pentru sărbătorile pascale catolice, între data de 2 aprilie - 11 aprilie, vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie - 9 mai. Clasele terminale termină vacanţa pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase, care vor termina vacanţa pe 4 mai. Se va face practic o punte între finalul vacanţei pentru sărbătorile pascale catolice şi începutul vacanţei pentru sărbătorile pascale ortodoxe", a spus el.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus