Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
19°C

Consiliul Județean Sibiu simplifică relația cetățenilor cu spitalele: PORTAL MEDICAL pentru istoricul medical și programări la doctor

Consiliul Județean Sibiu simplifică relația cetățenilor cu spitalele: PORTAL MEDICAL pentru istoricul medical și programări la doctor

Consiliul Județean Sibiu continuă procesul de reducere a birocrației și de transparentizare a instituțiilor din subordine prin pași concreți de simplificare a interacțiunii cu cetățeanul.

“Evaluam de ceva vreme procedurile interne și am constatat că este nevoie de instrumente noi la îndemâna atât a cetățenilor, cât și a funcționarilor noștri. Doar așa, printr-o relație simplă și rapidă vom putea planifica acțiunile noastre în deplin acord cu așteptările oamenilor și doar în acest fel vom putea răspunde eficient solicitărilor” – afirma președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Consiliul Județean Sibiu a obținut o finanțare europeană de peste 3,1 milioane lei pentru un amplu proiect în care este inclusă și realizarea unei platforme on line denumită PORTAL MEDICAL - https://portalmedical.cjsibiu.ro/

Practic, platforma care este deja funcțională oferă pacienților, între altele, acces la propriul istoric medical din cele trei spitale ale Consiliului Județean Sibiu: Spitalul Clinic Județean de Urgentă Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" Sibiu și Spitalul de Pneumoftiziologie. Utilizatorii au  posibilitatea de a-și vizualiza, gestiona și imprima scrisorile medicale, biletele de ieșire din spital sau buletinele de analize și pot permite accesul medicilor la toate acestea, direct în platformă. În plus,  documentele primite de la alte unități medicale, de stat sau private, pacienții le vor putea încărca în platformă. Același lucru îl poate face și medicul căruia pacientul îi oferă acces.

O alta funcțiune foarte importantă a PORTAL-ului MEDICAL este aceea a programărilor on line. Pacienții pot folosi portalul pentru a-și face programări la cabinetele celor trei spitale.

“Consiliul Județean Sibiu este interesat să simplifice la maxim modul de interacțiune al pacienților  cu sistemul medical. Oamenii care se adresează spitalelor sunt deja  preocupați de probleme serioase  și  nu au nevoie de metode întortocheate de comunicare cu unitățile medicale, ci de proceduri simple și eficiente. Aceasta este rațiunea principală a demersului nostru” – spune Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Pentru a intra în platforma PORTAL MEDICAL cetățenii o pot face atât de pe site ul Consiliului Județean Sibiu (www.cjsibiu.ro), cât și cu click direct pe link - https://portalmedical.cjsibiu.ro/ . Pentru crearea  unui cont de utilizator trebuie folosit fie codul de pacient primit de la oricare dintre cele trei spitale, fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 -număr document). De asemenea, sunt necesare pentru crearea contului  de utilizator  codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.

Platforma inițiată de Consiliul Județean Sibiu și realizată de compania sibiana  Gama IT și este adaptată accesării de pe orice platformă (desktop sau mobil).

Portalul a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte a unui amplu proiect realizat cu fonduri europene intitulat “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475) și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Activitățile principale ale proiectului sunt elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Sibiu 2021-2030, implementarea unor soluții tehnice în domeniul sănătății și retro-digitalizarea documentelor din arhiva Consiliului Județean Sibiu, DGASPC Sibiu și a spitalelor din subordinea CJ Sibiu. Proiectul din care face parte și realizarea PORTALULUI MEDICAL are o valoare totală de 3.701.804,04 lei, 3.627.767,93 lei este valoarea cofinanțării nerambursabile și are o durată de 30 de luni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1578

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus