Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Propunere legislativă pentru definirea exactă şi categorizarea drumurilor pentru ciclism

Propunere legislativă pentru definirea exactă şi categorizarea drumurilor pentru ciclism

Parlamentarii UDMR au depus o propunere legislativă pentru definirea exactă şi categorizarea drumurilor pentru ciclism.

Într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES, Benedek Zacharie, viceliderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor, unul dintre iniţiatorii propunerii legislative, susţine că în actualul sistem juridic nu există o definiţie clară a pistelor de biciclete, astfel autorităţile locale nu pot solicita sprijin financiar naţional sau de la UE pentru extinderea acestora, urmând să fie introdus un nou concept în sistemul juridic din România, mai exact termenul de drum pentru ciclişti în loc de pistă, destinat persoanelor care circulă cu bicicleta.

Deputatul UDMR, secretar al Comisiei pentru infrastructură şi transport, a precizat că propunerea vizează clasificarea pistelor de biciclete în trei categorii, la fel precum drumurile publice: de interes local, judeţean şi naţional.

"Astfel, drumurile de ciclism de interes naţional ar fi în proprietatea statului, cele de interes judeţean în proprietatea Consiliului Judeţean, iar cele de interes local în proprietatea primăriilor", precizează Benedek Zacharie.

Datorită noilor prevederi, autorităţile locale, judeţene şi instituţiile naţionale vor putea construi mai uşor drumuri pentru ciclişti, care sunt importante atât din punct de vedere al protejării mediului, cât şi pentru că oferă posibilitatea unei circulaţii sănătoase şi sigure, subliniază, la rândul său, Fejer Laszlo Odon, viceliderul grupului parlamentar al UDMR din Senat.

Propunerea legislativă a fost elaborată de ministrul Mediului, Tanczos Barna, Fejer Laszlo Odon - viceliderul grupului parlamentar al UDMR din Senat, Benedek Zakarias - viceliderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor şi Jakab Barna - vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Neluțu O

Acum 1 an

Vor fi de o singură categorie : interes buzunar personal ! Trag o linie,,smart,, o numesc ,,pistă,, și ... ne-au prostit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus