Miercuri,
04.08.2021
Partial Noros
Acum
20°C

Un sibian a găsit muniție de război, în timp ce își renova casa

Un sibian a găsit muniție de război, în timp ce își renova casa

Pompierii sibieni au intervenit ieri seara pentru a prelua 40 de cartușe de infanterie de război din casa unui bărbat care le-a găsit în timpul renovărilor.

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Sibiu a fost solicitat să intervină în municipiul Sibiu, pe str. Strungului unde un cetățean a descoperit, în timpul desfășurării unor lucrări de demolare din gospodărie, 40 de cartușe de infanterie de război, calibrul 7,52 mm, model Tokarev.

Echipajul pirotehnic ajuns la fața locului a procedat la cercetarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a elementelor de muniție identificate. În sprijinul echipei pirotehnice s-a deplasat la fața locului și un echipaj de poliție.

Pirotehnicienii le reamintesc cetăţenilor, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus