Sâmbătă,
20.04.2024
Parțial Noros
Acum
3°C

Video: Doi pui de urs, găsiți fără mamă lângă o cabană din județul Sibiu

Video: Doi pui de urs, găsiți fără mamă lângă o cabană din județul Sibiu

Doi pui de urs, în vârstă de două luni, au fost găsiți fără mamă, lângă o cabană din apropierea satului Biertan, județul Sibiu, în urmă cu două zile. Potrivit ONG-urilor care s-au ocupat de ei, aceștia erau flămânzi, foarte deshidratați și speriați. Ursuleții au fost găsiți de un tânăr. Primii care au ajuns la ei au fost cei de la Asociația „Prietenii Berzelor”. Pentru că ursuleții se aflau în pericol, iar starea lor de sănătate se degrada, a fost nevoie de decizii rapide, cei doi puiuți ajungând astăzi la Rezervația Libearty din Zărnești pentru a primi tratament de specialitate. În momentul de față, puii de urs, sunt bine, hidratați și alimentați corespunzător.

Două ursoaice în vârstă de două luni au fost găsite de un tânăr, în urmă cu două zile, în 29 martie, lângă o cabană din apropierea satului Biertan. După ce a realizat că mama celor doi puiuți nu va reveni în zonă, a luat legătura cu mai multe persoane pentru a ști ce are de făcut. Primii care au ajuns la puiuți au fost cei din Asociația „Prietenii Berzelor”.

„Eu am ajuns ieri la ei, iar situația lor nu era una bună deloc. Aveau probleme mari la burtică, erau flămânzi, într-o stare avansată de deshidratare, speriați și refuzau să mănânce. Una dintre ursoaice dădea semne că nu mai poate sta în picioare. Am colaborat cu cei de la Rezervația Libearty din Zărnești, fiind cei mai aproape și astăzi i-am dus acolo ca să poată vedea de starea lor”, spune pentru Turnul Sfatului, Miruna Gritu, de la Asociația „Prietenii Berzelor”.

Cele două ursoaice au ajuns astăzi, cu bine la Zărnești. Au fost hrănite corespunzător și hidratate și dau semne de revenire.

„În momentul de față sunt bine. Au fost hrănite corespunzător, li s-au făcut vitamine, glucoză și dau semne că-și revin. Când au ajuns la noi erau deshidratate și aveau probleme cu burtica. Din câte am înțeles au fost hrănite cu lapte de vacă de cel care le-a găsit, iar în cazul ursuleților laptele de vacă nu este indicat, dar acum sunt pe drumul cel bun. Au intrat de urgență în tratament și în alimentație corespunzătoare. Sunt încă în zona de carantină, dar vor fi bine și ferite de pericole”, spune pentru Turnul Sfatului, Paula Ciotloș, de la Rezervația Libearty din Zărnești.

Rezervația a scris povestea celor două ursoaice pe pagina lor de facebook. Mai jos puteți citi postarea.

„Două fetițe pufoase, orfane la numai 2 luni de viață, au ajuns aseară în grija echipei sanctuarului AMP Libearty. Micuțele ursulice au fost găsite lângă o casă din Biertan, județul Sibiu.

Erau singure, înfometate și extrem de speriate! În zadar a așteptat-o omul pe mama urs...aceasta nu a venit, deși micuțele au strigat-o neîncetat.

Pentru a le feri de pericole, să cadă pradă câinilor sau altor animale din zonă, omul le-a lăsat peste noapte în curtea lui, sperând că ursoaica va apărea. Nu a apărut nici peste noapte și nici a doua zi.

Văzând că ursulicele sunt slăbite, deshidratate, iar viața lor era în pericol și pentru că nu aveau nicio șansă singure, omul a decis să ne solicite ajutorul.

Datorită unei bune colaborări cu președinta Asociației Prietenii Berzelor, din Sibiu, micuțele au ajuns la timp în grija echipei sanctuarului și a medicului. Bun venit în pădurea de stejar AMP Libearty, micuțelor!”

Sursa Foto: Facebook AMP Libearty - Bear Sanctuary

Sursa Video: Asociatia Milioane de Prieteni

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Claradi

Acum 3 ani

Dragi de ei, ce draguti sunt!
Raspunde

Cosmin

Acum 3 ani

Sper sa le poata reloca sau salva, cumva, ca sunt tare faine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus