Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Spitalul TBC: Teste pentru depistarea anticorpilor COVID-19

Spitalul TBC: Teste pentru depistarea anticorpilor COVID-19

Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu oferă celor interesați posibilitatea efectuării unui test anticorpi IgG COVID 19 cantitativi. Astfel, prin această analiză, oamenii pot  afla nivelul anticorpilor pentru Covid-19, aceștia putând fi dezvoltați atât de persoanele infectate asimptomatice, de persoane care au fost bolnave de Covid, cât și de persoanele care s-au vaccinat.

Anticorpii specifici anti SARS-CoV-2 de tip IgG indică dacă o persoană a avut COVID-19 şi a dezvoltat anticorpi, chiar dacă a fost asimptomatică. Acești anticorpi apar la aproximativ 14 zile de la momentul infecției si pot persista o perioada îndelungată.

„Testarea imunologică prin chemiluminiscenţă (CLIA) este cea mai recent dezvoltată şi cea mai avansată tehnologie în materie de teste imunologice, prin intermediul acestei tehnici putând fi detectati cu cea mai mare acuratete anticorpii neutralizanţi specifici SARS-CoV-2 IgG anti S1/S2 ale proteinei S (Spike), anticorpii care au capacitatea de a bloca ataşarea virusului SARS-CoV-2 de celulele umane”, arată dr. Codruța Popovici, medic șef Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu într-un comunicat de presă.

Testul anticorpi IgG COVID 19 cantitativi nu este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate, efectuându-se doar la cerere, contra cost. Prețul analizei este de 80 de lei, iar programări se fac la numărul de  telefon 0269.210.979, de luni până vineri, între orele 9 - 13.

Când se recoltează?

Recoltarea sângelui se face la minim 15 zile de la debutul simptomelor sau după prima doză de vaccin.  După rapel, se recomandă testarea la 7 zile.

Cum se recoltează?

Testul „Virusul SARS-COV-2 – anticorpi IgG” folosește probe recoltate din sânge pentru a identifica existența anticorpilor de tip IgG, produși de organism ca răspuns la infecția cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Recomandări înainte de recoltare

Nu este necesară pregătirea în prealabil, testele se pot recolta în orice moment al zilei.

Totodată, tot pentru evaluarea post-COVID-19, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu oferă posibilitatea efectuării a încă două investigații pulmonare complexe, prin care pot fi sesizate disfuncțiile respiratorii. Este vorba despre pletismografia pulmonară și TLCO (Transferul prin membrana alveolo-capilară a monoxidului de carbon). Aceste investigații sunt utile pentru persoanele care au fost bolnave de COVID-19 și au în continuare probleme pulmonare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Vlad

Acum 3 ani

Degeaba va faceti publicitate si oferiti servicii mai ieftine decat la privat, daca nu iti raspund la telefonul pe programari, ba iti mia si inchid telefonul cand suna.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus