Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
7°C

Trei magazine din Cisnădie au fost amendate ieri. Nu au respectat programul de funcționare în carantină

Trei magazine din Cisnădie au fost amendate ieri. Nu au respectat programul de funcționare în carantină

Polițiștii au intensificat ieri controalele efectuate în cadrul perioadei de carantină, în Cisnădie. Dacă duminică au fost verificate 666 de persoane și 612 vehicule, în ultimele 24 de ore autoritățile au oprit 1882 persoane și 1439 autoturisme. Totodată, au amendat trei magazine alimentare din orașul Cisnădie.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus. Cu această ocazie, au fost verificate 1.137 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 51 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 369 de mijloace de transport, din care 75 de mijloace de transport în comun, din întregul județ.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.750 de lei, dintre care:

- trei sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei aplicate operatorilor economici (3 magazine alimentare din orașul Cisnădie) pentru nerespectarea programului de funcționare. 

- 72 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție; 

- 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. 

În contextul instituirii măsurii carantinei în orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1882 persoane și 1439 auto. În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate trei avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus