Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
6°C

De ce românii adoră să-și petreacă timpul liber într-o excursie la pescuit?

De ce românii adoră să-și petreacă timpul liber într-o excursie la pescuit?

Pescuitul este mai mult decât un hobby pentru români. Mulți dintre pasionați așteaptă orice zi liberă pentru a face o excursie la pescuit sau pentru a pleca în vacanță într-un loc liniștit, pe malul unui lac, unde peisajul este mirific din toate punctele de vedere.

Organizarea acestei excursii este un ritual pentru unii români, iar pentru alții poate fi o corvoadă, atunci când nu au echipamentele potrivite. Spunem asta, deoarece după o zi lungă de pescuit, poate fi obositor să sortezi și să depozitezi toate sculele de pescuit și accesoriile împrăștiate pe mal, în locul stabilit.

Prin planificarea unei excursii, ținând cont și de inventarul de echipamente și accesorii (lansete, cârlige, năluci, nadă, scaun pliabil camping, umbrelă de soare) pescuitul poate fi o activitate mult mai simplă și confortabilă.

Românii își planifică din timp vacanța la pescuit, economisesc bani pentru a cumpăra echipamentele adecvate și vizitează site-uri web pentru a afla care sunt cele mai bune și ieftine destinații din țara noastră. Planificarea călătoriei se face și împreună cu prietenii sau rudele care vor merge în plimbare la pescuit.

Crearea unui buget de vacanță la pescuit în care toată lumea să contribuie cu bani este o idee bună, mai ales când vine de vorba despre cazare sau de a cumpăra momeală, alimente, apă, anumite lucruri necesare la drum. Uneori este bine să se facă rezervări din timp, mai ales dacă se alege o destinație pentru pescuit foarte populară unde se prind capturi mai mari, ca în alte regiuni din țară. De exemplu, dacă este necesară cazarea la o pensiune de pe  malul lacului, puteți stabili ca fiecare să-și plătească partea lui de cost. Uneori este nevoie și de închirierea unei bărci sau a unei ambarcațiuni, cum se întâmplă în Delta Dunării, pentru a pescui pe canalele întortocheate de aici.

Cele mai ieftine excursii în ziua de azi sunt cele în extrasezon, sau în perioadele din an când lacurile și bălțile nu sunt atât de frecventate de pescari. Există zone de pescuit care oferă posibilități bune de cazare (la pensiuni, căsuțe și hoteluri) și închiriere bărci, care atrag oamenii tocmai prin aceste avantaje.

Pescuitul, cea mai bună metodă de odihnă și relaxare

Mulți români sunt pasionați de pescuit pentru că au parte de odihnă și relaxare. Ei au decis să nu-și mai petreacă timpul inutil (ascultând știrile stresante de la televizor) și să profite de weekend mergând la pescuit în locuri frumoase din țara noastră. Ei se gândesc din timp la ce ar putea face în zilele de weekend și ce activități interesante ar fi potrivite în acea perioadă din an.

Pescuitul este o modalitate de a se relaxa și de a trăi momente de fericire. Majoritatea pescarilor au mereu amintiri frumoase de pescuit, unele chiar foarte amuzante trăite de-a lungul anilor, pe care le povestesc ori de câte ori au ocazia.

Pescuitul îi ajută pe oameni să-și îmbunătățească starea de spirit și de sănătate, pentru că oferă numeroase beneficii fizice și mentale.

Unii români fac și excursii de o zi la pescuit, pe care le planifică de regulă sâmbăta sau duminica, când sunt liberi. Excursiile de o zi sunt de obicei făcute de persoane care merg singure la pescuit, dar și de cei care merg în compania unui prieten, pasionat și el de pescuit. De regulă, ei își fac bagajul cu o seară înainte, verifică starea vremii și pleacă spre destinația dorită dimineața foarte devreme, în zorii zilei. În acest fel se pot bucura de pescuit întreaga zi, ceea ce este foarte relaxant și în același timp distractiv.    

Odată cu dezvoltarea pescuitului sportiv și recreativ, a apărut o gamă foarte variată de echipamente profesionale și în România. Printre cele mai apreciate accesorii în acest an sunt mulinete Okuma de pe TotalFishing.ro. Acestea reprezintă un atribut integral al pescuitului și de aceea trebuie alese în funcție de funcționalitatea și avantajele oferite pentru un anumit tip de pescuit.

Românii analizează astfel de echipamente și economisesc bani special pentru a-și putea procura, în timp, tot ceea ce își doresc în materie de pescuit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus