Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Două focare de pestă porcină africană în comunele Bazna şi Velţ

Două focare de pestă porcină africană în comunele Bazna şi Velţ

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu au anunţat, joi, că au fost identificate două focare de pestă porcină africană în comunele Bazna şi Velţ, în total fiind vorba despre patru porci morţi.

"Vă informăm că în data de 8 aprilie, pe raza judeţului Sibiu au fost identificate două focare de pestă porcină africană. Un focar se află într-o exploataţie din comuna Bazna (în urma morţii a 3 porci), iar al doilea focar a fost într-o exploataţie din comuna Velţ (în urma găsirii unui porc mort). Ca urmare a confirmării acestor focare a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu. În cadrul şedinţei s-a prezentat planul de măsuri pentru fiecare focar în parte şi au fost adoptate două decizii: comune cu judeţele Mureş şi Alba", se precizează în comunicatul Prefecturii.

Potrivit sursei citate, în urma confirmării focarului din Bazna, în exploataţie mai trăiau 6 porci, aceştia fiind ucişi. Animalele ucise şi animalele moarte, în cazul măsurilor pentru prevenirea/lichidarea rapidă a focarului de boală, nu au fost evaluate şi nu s-a întocmit dosarul de despăgubire, din cauza faptului că proprietarul nu avea înregistrate animalele.

(Agerpres)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 809

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus