Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Vaccinare cu AstraZeneca, fără programare. Peste 2.000 de locuri libere, în județul Sibiu

Vaccinare cu AstraZeneca, fără programare. Peste 2.000 de locuri libere, în județul Sibiu

Peste 2.000 de locuri sunt disponibile, marți, pentru vaccinarea cu AstraZeneca în județul Sibiu, în cele trei centre de vaccinare - la Sibiu, Șelimbăr și Cisnădie. Începând de vineri, cel mai probabil, persoanele care vor să se vaccineze pot merge direct în centrele cu ser AstraZeneca cu locuri libere, fără a mai avea nevoie de programare.

La ora redactării acestui material, cele mai multe locuri sunt disponibile la mall-ul din Șelimbăr - 1.054, urmat de centrul de la Casa de Cultură din Cisnădie - 693 și centrul C2 de la Redal Expo din municipiul Sibiu - 407.  Pe platforma de vaccinare, în toate cele trei centre, locurile sunt disponibile începând cu dumincă, 18 aprilie.

"Un alt element important pentru perioada următoare, ieri, la propunerea, dacă vreţi, a coordonatorilor din anumite centre de vaccinare cu vaccin de la compania AstraZeneca, erau persoane care se prezentau în mod direct pentru a întreba dacă se pot vaccina, centre în care nu erau toate locurile ocupate şi atunci, desigur, că am analizat această posibilitate de a permite vaccinarea celor care se prezintă direct într-un centru de vaccinare, care nu au programare în platformă, şi, desigur, pentru centrele de vaccinare cu AstraZeneca în care nu sunt ocupate toate locurile, în care nu avem liste de aşteptare, se pot prezenta direct persoanele pentru vaccinare, având, desigur, asupra lor cartea de identitate. E important să fie cu stare de sănătate bună. Se respectă toate procedurile şi instrucţiunile emise de CNCAV în ceea ce priveşte activitatea de vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, citat de Agerpres.

El a adăugat că acest lucru, foarte probabil, va fi implementat începând de la sfârşitul acestei săptămâni, de vineri.

"Pentru a ne asigura că există un număr suficient de doze în centrele de vaccinare, ţinând cont de faptul că în momentul acesta alocarea dozelor către centrele de vaccinare se face în baza programărilor deja existente în platformă. Acest lucru este un aspect şi al doilea aspect, numărul de persoane care pot să fi programate şi vaccinate pe un cabinet este de maxim 96, practic capacitatea pe care o are un flux în momentul acesta. Trebuie să înţelegem că nu încercăm o supraaglomerare a centrelor de vaccinare, ci o facilitate a accesului persoanelor la vaccinare mai ales în centrele unde nu avem această adresabilitate la acest moment", a declarat Gheorghiţă.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus