Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Aproape 60 de persoane s-au vaccinat, până acum, fără programare în județul Sibiu

Aproape 60 de persoane s-au vaccinat, până acum, fără programare în județul Sibiu

Aproape 60 de persoane s-au vaccinat, până acum, cu serul AstraZeneca, fără programare, la cele trei centre existente în județ cu acest scop. Este vorba despre centrul de vaccinare de la Casa de Cultură din Cisnădie, centrul de vaccinare de la Shopping City Șelimbăr și Centrul Redal Expo din Sibiu. Coordonatorii fluxurilor de vaccinare cu AstraZeneca spun că există cerere și că vaccinările se vor face în funcție de numărul de doze existente pentru acest scop.

58 de persoane s-au vaccinat până acum, în județul Sibiu, cu serul AstraZeneca fără a avea programare. La Centrul Redal Expo din Sibiu vaccinarea fără programare a început de vineri, 16 aprilie. Până la momentul redactării acestui material, aici s-au vaccinat 31 de sibieni fără a avea programare.

„În centrul nostru vineri s-au vaccinat 15 persoane fără programare, sâmbătă au fost cinci persoane, duminică șase persoane și astăzi, până la această oră sunt cinci persoane vaccinate în acest fel”, spune dr. Codruța Vitan, coordonator AstraZeneca, Centrul Redal Expo.

La centrul de vaccinare de la Shopping City Șelimbăr, de duminică, 18 aprilie au fost vaccinate 17 persoane fără a avea programare. Medicul care coordonează fluxul AstraZeneca spune că există cerere, dar au fost nevoiți să refuze pentru că nu sunt suficiente numărul dozelor de vaccin. Anunță însă că de miercuri, 21 aprilie, se vor primi mai multe doze de vaccin.

„Pentru că noi am început doar de ieri, am vaccinat numai 17 persoane la liber. Practic avem cerere, dar vaccinarea la liber este în funcție de doze și de programări și noi avem acum mulți programați și avem și rapelurile și din păcate am fost nevoiți să refuzăm pentru că nu avem doze suficiente. De miercuri însă vom avea mult mai multe doze pe care o să le primim. Cerere este, să știți, dar așa este precizat și în lege, că aceste vaccinări să se facă în funcție de programări și numărul de doze din centru”, spune medicul Cosmin Sălcudean, coordonatorul fluxului de vaccinare AstraZecneca, la centrul Shopping City Șelimbăr.

În cel de-al treilea centru de vaccinare aflat la Casa de Cultură din Cisnădie au fost vaccinate de vineri și până acum, fără programare, 10 persoane.

„Noi am anticipat că vor veni persoane doritoare să se vaccineze fără programare și atunci am estimat un număr mai mare de doze pentru potențialii pacienți. Până acum s-au vaccinat în acest fel 10 persoane”, spune dr. Anca Prodea, coordonatorul fluxului de vaccinare AstraZeneca din Cisnădie.

Reamintim că startul vaccinării fără programare cu AstraZeneca, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, a fost dat vineri, 16 aprilie. Doritorii se pot prezenta direct la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

În județul Sibiu sunt pregătite 3 astfel de cabinete: unul în cadrul Casei de Cultură din Cisnădie, unul la Shopping City Șelimbăr, respectiv la Centrul Redal Expo din Sibiu. Sibienii pot verifica disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare, urmând prezentarea la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate.

Sursa Foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus