Sâmbătă,
22.01.2022
Cer Senin
Acum
-5°C

Autoritățile sibiene relaxează restricțiile. Incidența în Sibiu scade la 3,29

Autoritățile sibiene relaxează restricțiile. Incidența în Sibiu scade la 3,29

Reprezentanții Instituției Prefectului anunță că astăzi, 25 aprilie, rata de incidență înregistrată la nivelul Municipiului Sibiu este de 3.29/1000 de locuitori.

Astfel, începând de astăzi nu se mai aplică măsurile de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS CoV-2 aplicate pentru depășirea pragului de incidență de 4/1000 de locuitori.

Începând de astăzi rămân în vigoare doar măsurile aferente pragului de incidență de peste 3/1000 de locuitori.

În acest context sunt eliminate restricțiile de week-end, magazinele rămânănd deschise și după ora 18.00, iar accesul la terase este din nou permis cu respectarea distanței de doi metri și a unui număr de șase persoane la masă. De asemenea, pot fi redeschise sălile de sport. 

Rămân închise cinematografele, sălile de teatru, interiorul restaurantelor și sălile de jocuri de noroc.

Toate aceste măsuri se aplica pentru o perioadă de 14 zile. Chiar dacă într-o unitate administrativ teritorială rata de incidenţă scade sub pragul conform căruia sunt aplicate măsuri pentru perioada de 14 zile, acestea rămân în
vigoare până la încheierea perioadei de 14 zile. 

În cazul în care rata de incidenţă creşte din nou, depăşind unul dintre cele 2 praguri (între 1,5 şi 3/1000 de locuitori; peste 3/1000 de locuitori), se vor aplica la 48 de ore măsurile aferente noii rate de incidenţă, înainte de încheierea celor 14 zile.

Toate acestea pot fi consultate în Hotărârea nr. 37 a CJSU Sibiu.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus