Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
29°C

FOTO - Focar de infecție la marginea Sibiului. Pieile oilor sacrificate de Paști, aruncate în câmp

FOTO - Focar de infecție la marginea Sibiului. Pieile oilor sacrificate de Paști, aruncate în câmp

Un sibian a avut neplăcerea de a descoperi pe un câmp de la marginea orașului zeci de piei de oaie - probabil rămase în urma sacrificării animalelor de Paști, aruncate pe jos.

Imaginile, care vorbesc de la sine, au fost surprinse pe câmpul din spatele Cartierului Arhitecților, înspre zona centrului comercial din Șelimbăr.

Sub razele soarelui, mirosul este unul dezgustător. În plus, sunt atrase atât animale sălbatice cât și câini, zona fiind una frecventată de locuitorii Cartierului Arhitecților care vor să iasă la plimbare sau la aer curat.

Reporterul Turnul Sfatului a transmis imaginile autorităților publice, sesizând în acest caz atât Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor cât și Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Sibiu și Primăria Șelimbăr, pe a cărei rază administrativă se află terenul contaminat.

”DSVSA Sibiu va dispune deplasarea unei echipe de inspectori la fața locului, în vederea depistării și analizării situației. În cazul în care cele constatate la fața locului nu intră în sfera de competență a DSVSA Sibiu, vom sesiza autoritățile publice cu responsabilități în domeniu”, a transmis conducerea DSVSA Sibiu.

Important de menționat că nu este pentru prima dată când pe câmpul din spatele Cartierului Arhitecților apar deșeuri de origine animale cu potențial de transmitere a infecțiilor. În luna februarie a acestui an, pe același câmp au fost descoperite sute de oase și bucăți de carcase. Autoritățile au descoperit atunci că un cioban care are stâna în zonă a cumpărat de la un abator oasele și le-a împrăștiat pe câmp cu scopul de a-și hrăni câinii. El a și fost amendat atunci cu 4000 de lei și a primit o interdicție de a mai arunca deșeuri animale pe câmp.

”Am fost la fața locului și, într-adevăr, se confirmă cele sesizate de dumneavoastră. Am discutat și cu ciobanul care a mai fost sancționat pentru fapte similare și el spune că a fost deja amendat și de atunci este atent să nu mai repete faptele. Totodată am transmis problema și Primăriei Șelimbăr care în regim de urgență trebuie să ridice resturile animale în vederea incinerării”, a explicat pentru Turnul Sfatului Dragomir Constantin, reprezentantul Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Sibiu.

Garda de Mediu va lua legătura în acest caz și cu DSVSA în încercarea de a descoperi dacă există declarate crotaliile oilor sacrificate.

Vom reveni cu amănunte în acest caz.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sorina Avădanei

Acum 1 lună

Asta e culmea!!! Ciobanii au purtat luni de zile discutii cu factorii de decizie si cu Soma dar li s-au cerut cateva mii de euro per tona, fapt inacceptabil intr-o democratie consolidata! Ce era sa faca cu pieile? Le-au depozitat temporar si a iesit atata tam tam din cauza unor useristi vegani carora le pute tot ce e romanesc! Traditiile si trairea romaneasca nu pier cand vor strainii!
Raspunde

Un PSDist mandru

Acum 1 lună

Ce zdrente de oamenii! Si va place sa va fuduliti cu mandria de ardelean si lauda cu civilizatia si seriozitatea ardeleana...
Raspunde

Mister

Acum 1 lună

Fac asa ca isi permit. Ei iau suventii, dar nu platesc nici un impozit pe nimic.
Raspunde

Carcotel

Acum 1 lună

Parca au coborat din copac acum 1 saptamana, asa ne comportam... Apropo, la cantitatea de resturi, e clar ca provin de la un abator din zona sau de la cineva ce se ocupa in mod expres de asta: nu e asa de greu de aflat, nu?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Petru

Acum 1 lună

Eu stiu cine a aruncat,da nu va zic,nu va zic!
Raspunde

Satanael

Acum 1 lună

ar trebui aplicate legile si oprita cresterea oilor la casele de pe str. Ostirii din Sibiu. Ciinii lor agresivi impiedica acesul oricui prin zona caselor. Dar nimeni nu vede, pentru ca brinza si mielul ajung unde trebuie, iar resturile nu put sub nasul celor din Politie si de la Primarie... Si asa nimeni nu o face de oaie... Jos mafia ciobaneasca! Afara cu ciobanii din Sibiu! De ce Soma (sau Primaria) nu contracteaza si indepartarea resturilor animale? Partidul e-n toate ce sint si vor ride miine la soare, e-n brinza, in carne, cu ciobanii in AUR, dar si-n gunoaie, cu Raluca, cu Astrid si cu hoituri de porc si de oaie!
Raspunde

Rosu

Acum 1 lună

Satanael, casele acelea, Satu Lupi, or existat inainte sa vina Hipodromul peste ele. Iara ciobanii or venit cu treaba in Sibiu cu mult timp inainte sa vina tot felul de "arhitecti". Asa cum te-or primit pe tine, tolereza-i si tu pe ei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus