Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
3°C

România va retrage forţele din Afganistan începând cu 1 mai. 27 de militari au murit în misiune

România va retrage forţele din Afganistan începând cu 1 mai. 27 de militari au murit în misiune

România va retrage forţele din Afganistan coordonat cu ceilalţi membri NATO începând cu data de 1 mai 2021, iar toţi cei 615 militari şi peste 80 de tone de materiale şi elemente de logistică se vor extrage cu aeronave militare naţionale şi ale coaliţiei, a informat, marţi, Administraţia Prezidenţială, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

CSAT a analizat şi a aprobat redislocarea în România a contingentului militar din Afganistan, la încheierea misiunii Resolute Support, conform unui calendar convenit cu partenerii din NATO.

Redislocarea va fi etapizată şi se va derula pe parcursul următoarelor luni.

"Ţara noastră a fost constant printre principalii contribuitori la misiunea NATO din Afganistan. Mii de militari români au participat la această misiune de-a lungul timpului, fapt care a sporit gradul lor de pregătire în condiţii de luptă şi a condus implicit la profesionalizarea în ansamblu a Armatei României. Prestaţia militarilor români a fost întotdeauna foarte apreciată de partenerii şi aliaţii noştri. România face parte din coaliţia împotriva terorismului, iar militarii noştri care acţionează în teatrele de operaţii şi-au asumat mereu cu profesionalism şi curaj riscurile şi pericolele pe care le presupune lupta pe acest front", a subliniat Preşedinţia, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, Afganistanul va rămâne însă un loc marcat de profundă îndurerare - 27 de militari de elită ai Armatei Române au căzut la datorie. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 784

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus