Joi,
18.04.2024
Ploi Scurte
Acum
5°C

Au început lucrările la primul bazin pentru înot didactic din județul Sibiu

Au început lucrările la primul bazin pentru înot didactic din județul Sibiu

Din fonduri atrase prin Compania națională de investiții, la Mediaș au început lucrările de construire a unui bazin didactic, cu o capacitate de 65 de persoane. Este primul bazin dedicat elevilor ridicat în județul Sibiu după 1990.

Lucrările au demarat în cursul acestei săptămâni, anunță administrația municipiului Mediaș, iar obiectivul ar urma predat peste zece luni și jumătate. Contractul de proiectare și execuție a bazinului a fost atribuit la finele anului trecut societății Aduro Impex, pentru suma de 7,5 milioane de lei, fără TVA.

Clădirea cu parter și etaj în care va fi amenajat bazinul va fi ridicată în spatele Școlii gimnaziale ”Constantin Ioan Motaș”, pe o suprafață de aproximativ 3.200 de mp (strada Blajului, nr. 4A).

„După mulți ani de așteptare, în sfârșit putem să spunem că această lucrare prinde contur. Consider că este o investiție extrem de utilă pentru copiii noștri, acesta fiind un bazin de înot școlar, unde îmi doresc să vină cât mai mulți copii. Bineînțeles că după amiază pot să vină aici și medieșenii care vor să practice acest sport, acest tip de mișcare. Îmi doresc ca lucrările să decurgă normal și, așa cum prevede contractul, acestea să fie finalizate la timp“, spune Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș, potrivit unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Bazinul beneficiază de un proiect-tip, care trebuie adaptat la condițiile locale: dimensiunile bazinului vor fi semiolimpice (25 x 12,x metri și o adâncime variabilă de la 1,2 la 1,8 metri), cu cinci culoare de 2,5 metri lățime și blocstarturi la capătul cu adâncimea cea mai mare. La primul nivel al clădirii vor mai fi amenajate vestiare, grupuri sanitare, dar și camerele tehnice. La etaj va mai exista un bazin de 312 mp cu o zonă de încălzire de 350 de mp și alte spații tehnice și sanitare.

Capacitatea bazinului va fi de 65 de persoane, ”construcția fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreună cu profesori și personalul de întreținere”, după cum se arată în documentația pe baza căruia a fost atribuit contractul.

Bazinul de la Mediaș este ridicat în cadrul unui subprogram lansat de Compania Națională de Investiții în urmă cu cinci ani, ”în vederea dezvoltării infrastructurii sportive de acest gen care să permită dezvoltarea acestei discipline sportive la nivel național”.

Foto principală: Bazin didactic ridicat la Cîmpina, în cadrul programului-pilot al Companiei Naționale de Investiții

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6405

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 2 ani

În Sibiu avem celebrul bazin Olimpia și multele bălți olimpice din cartierul Ștrand, atât de frumos reabilitat de măreața primărie!
Raspunde

Ahitofel Yankze

Acum 2 ani

Of! De ce esti răutăcios sau răutăcioasă? Avem totuși un Aquapark pe hârtie de vreo 10 ani. Deja trebuie sa între în renovare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus