Luni,
24.01.2022
Innorat
Acum
-13°C

Cristian, localitatea cu cea mai mare incidență: „Sunt oamenii care vin din Spania, din Italia”

Cristian, localitatea cu cea mai mare incidență: „Sunt oamenii care vin din Spania, din Italia”

Localitatea Cristian are cea mai mare incidență raportată la mia de locuitori, din județul Sibiu. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, transmiterea în această localitate este comunitară. Primarul comunei spune că principalul factor în creșterea numărului de cazuri sunt locuitorii care se întorc din străinătate.

Cristian este localitatea din județul Sibiu cu cea mai mare incidență raportată la mie de locuitori. În ultimul raport trimis de reprezentanții Instituției Prefectului, Cristian avea o rată de incidență de 5,99 la mia de locuitori, în condițiile în care, următoarea comună, Râu Sadului are o incidență de 3,37 la mia de locuitori. În momentul de față, în Cristian sunt 27 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile. Potrivite reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, în această comună, transmiterea este comunitară. Nu există focare.

Contactat telefonic de reporterul Turnul Sfatului, primarul comunei, Ioan Seuchea spune că un factor important în creșterea numărului de cazuri în constituie întoarcerea din străinătate a celor care locuiesc în comună, dar lucrează în alte țări ale Europei. De asemenea, edilul spune că are speranță că vor scădea cazurile, având în vedere că sunt mulți locuitori ai comunei care au ales să se vaccineze.  

„Sunt oamenii care vin din Spania, din Italia. Sunt o mulțime de oameni care sunt plecați și vin încoace și aduc virusul. Asta se întâmplă, pentru că atunci când primim situațiile cazurilor acolo scrie de unde și când au venit: din Spania, din Italia, din Germania. Oamenii respectă regulile și deciziile de carantinare și sunt controlați de polițiști. Nu am văzut niciunul pe stradă până acum. În comună se respectă toate regulile date de incidența pe care o avem. Sperăm ca în curând să se schimbe situația și la noi, pentru că oamenii se vaccinează. Merg într-una și se vaccinează. De exemplu, la noi în primărie, toată lumea este vaccinată, inclusiv eu”, spune Ioan Seuchea, primarul comunei Cristian.

Sursa foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Patri

Acum 9 luni

acum diaspora e de vina,da la vot e buna
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus