Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

Doi veterani de război ai Sibiului au primit drapelul României de ziua lor

Doi veterani de război ai Sibiului au primit drapelul României de ziua lor

Locotenent în retragere Constantin Lotrean, în vârstă de 97 de ani și locotenent în retragere Ilie Răduț, care a împlinit zilele trecute vârsta de 99 de ani au primit din partea reprezentanților Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, drapelul României și alte daruri în semn de prețuire pentru cariera acestora. Ambii sunt veterani de război, iar activitatea a făcut parte dintr-o serie de manifestări dedicate „Zilei Veteranilor de Război”. De asemenea, mâine, 29 aprilie, la „Monumentul Veteranilor” – din Pădurea Dumbrava va avea loc o ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori.

În fiecare an, în 29 aprilie, este comemorată Ziua Veteranilor de Război. Astfel, joi, începând cu ora 10.00, structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu administraţia publică locală, Mitropolia Ardealului și Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război Filiala Sibiu vor organiza la „Monumentul Veteranilor” – din Pădurea Dumbrava o ceremonie de depuneri de coroane și jerbe de flori pentru cinstirea memoriei Eroilor Neamului.

Totodată, cu oceastă ocazie, poate fi vizitată, în perioada 29 aprilie - 9 mai, expoziția foto-documentară organizată de Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război Filiala Sibiu și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, expusă în cadrul Cercului Militar Sibiu.

Desfăşurarea activităţiilor a fost adaptată actualului context pandemic, fiind luate măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică, transmit organizatorii.

Veterani ai Sibiului, vizitați de cadre militare

Cu această ocazie, marți, 27 aprilie, veteranii de război, locotenent în retragere Constantin Lotrean, din localitatea Sadu, în vârstă de 97 de ani și locotenent în retragere Ilie Răduț, din Râu Sadului, care a împlinit zilele trecute vârsta de 99 de ani, au fost vizitați de reprezentanții Academiei Forțelor Terestre din Sibiu.   

„Am dorit să fim alături de ei acum, în preajma Zilei Veteranilor de Război, le-am ascultat fascinați relatările despre faptele de arme și vitregiile pe care le-au înfruntat pe frontul din munții Tatra, iar la final, în semn de respect, le-am înmânat drapelul tricolor și câteva produse tradiționale pentru a întâmpina creștinește Sărbătoarea Sfintelor Paști”, scriu aceștia pe pagina de facebook a academiei.   

Activitatea face parte dintr-o serie de manifestări dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, organizate de către Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile.

Sursa Foto: facebook Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus