Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Miercuri reîncepe școala: O treime din elevii din județ vor învăța în sistem on-line. 49,36% din cadrele didactice din județ s-au vaccinat până acum

Miercuri reîncepe școala: O treime din elevii din județ vor învăța în sistem on-line. 49,36% din cadrele didactice din județ s-au vaccinat până acum

Aproape jumătate din cadrele didactice din județ s-au vaccinat deja, o situație mai bună întâlnindu-se la personalul didactic auxiliar – 56,78% grad de vaccinare. În privința personalului nedidactic 46,05% s-a vaccinat până acum. Dintr-un total de 4.697 de cadre didactice s-au vaccinat 2.318 până acum, anunță Inspectoratul Școlar Sibiu.

31,83% din elevii din județ vor învăța în sistem online

Miercuri reîncepe școala, din totalul elevilor din județ o treime vor învăța în sistem online, în timp ce elevii din 110 unități de învățământ se vor întoarce la școală în scenariul verde. ”Având în vedere rata de incidență, pe U.A.T.-uri, a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 raportată de către Prefectura Sibiu și D.S.P. Sibiu în 29.04.2021, 31,83% din elevii ce reiau cursurile, vor desfășura orele în sistem on-line”, anunță IȘJ Sibiu.

În scenariul scenariul 3 - roșu (rata de incidență de peste 3 la mie) vor fi elevii din 4 unități de învățământ din U.A.T-urile: Cristian, Râu Sadului și Ocna Sibiului. Aici, preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (elevii din clasele a VIII-a sunt în vacanță), restul vor învăța în sistem online.

În scenariul 2 - galben (rata de incidență peste 1 la mie, dar mai mică sau egală 3 la mie) sunt 240 de unități de învățământ din U.A.T.-urile: municipiul Sibiu, Cisnădie, Bârghiș, Șura Mică, Brădeni, Roșia, Apoldu de Jos, Loamneș, municipiul Mediaș, Șelimbăr, Turnu Roșu, Hoghilag, Sadu, Slimnic, Brateiu, Șeica Mică, Agnita, Nocrich, Săliște, Axente Sever, Dârlos, Avrig, Merghindeal, Ațel, Poplaca, Rășinari, Gura Râului, Alțâna și Bruiu. În aceste localități, preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, iar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale sunt în vacanță.

În scenariul 1 - verde (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie) sunt 110 de unități de învățământ din restul U.A.T-urilor. În aceste localități toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală, cu excepția celor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale care sunt în vacanță.

Situația vaccinării personalului angajat în unitățile de învățământ și unitățile conexe din județul Sibiu, în data de 29.04.2021:

Cadre didactice:

  • total: 4 697;
  • înscriși pe platformă: 2 136;
  • programați: 1 450;
  • vaccinați: 2 318 (49,36% din total).

Personal didactic auxiliar:

-           total: 442

-           înscriși pe platformă: 279;

-           programați: 193;

-           vaccinați: 251 (56,78% din total).

Personal nedidactic:

-           total: 1 001

-           înscriși pe platformă: 485

-           programați: 359;

-           vaccinați: 461 (46,05% din total).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1572

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Teo

Acum 2 ani

Pana acum cadrele didactice strigau in gura mare ca nu se pot vaccina.Daca in prezent au aceasta posibilitate,se dau la o parte multi dintre ei,inconstienti sau ignorand ce se poate intampla.Ce educatie pot da aceste persoane elevilor,netinand cont de nimeni si de nimic,putand deveni factori de raspandire a covidului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus