Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
5°C

Primul Centru de zi cu program de after-school, pentru copiii de etnie romă, va fi deschis în Turnișor

Primul Centru de zi cu program de after-school, pentru copiii de etnie romă, va fi deschis în Turnișor

O asociație din Sibiu deschide primul centru cu program de after-school pentru copiii din familii de etnie romă, din această zonă. Centrul de zi va funcționa în cartierul Turnișor din Sibiu și se va deschide oficial în data de 5 mai, de la ora 11, la sediul Asociației din Str. Secerătoarelor, Nr. 31, Sibiu.

„În această perioadă, dificilă pentru noi toți, cei mai afectați au fost copiii, în special cei de etnie romă, care nu au avut acces la școală în sistem on-line. Vreau să duc mai departe idealurile tatălui meu pentru această etnie și am decis să pun resursele proprii, în folosul comunității din care fac parte, pentru că este nevoie de sprijinul meu”, spune Iulian Rădulescu, președinte al Asociației ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’, înființată la finalul anului trecut.

Inițiativa vine atât în întâmpinarea nevoilor celor mici, cât și ale celor mai tineri dintre romi, de acest program after school, beneficiind doar copiii care merg la școală și nu absentează nemotivat.

„Ne dorim să stabilim legături de colaborare cu diferite instituții și organizații din țară sau din străinătate pentru a reuși împreună să promovăm interculturalitatea, inter-etnicitatea, toleranța etnică și religioasă, precum și multiculturalismul’’, susține Iulian Rădulescu.

În acest spațiu vor fi organizate și susținute cursuri profesionale pentru învățământ, de formare și non-formale, cursuri de prevenire COVID 19, de educație ecologică – mediu, de meserii tradiționale, de educație socială și de educație antreprenorială. 

,,Primele activități pentru a consolida grupul de voluntari și de copii au fost dedicate Sărbătorilor Pascale. Cei 15 copii au participat la atelierele de handmade, au învățat să realizeze felicitări, dar și să afle cât mai multe informații despre semnificația acestor sărbători. Ne pregătim și pentru Săptămâna Națională a Voluntariatului, care va începe în luna mai și vom avea câteva activități pe care le vom organiza alături de părinți și de copiii acestora’’, mai spune, președintele asociației.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus