Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Amenzi în valoare de 11.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenție

Amenzi în valoare de 11.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenție

Peste 50 de amenzi cu o valoare totală de 11.500 de lei au fost date de polițiștii sibieni în ultimele 24 de ore. Cele mai multe dintre sancțiuni au fost date pentru nepurtarea măștii de siguranță. Controale au fost făcute și de jandarmii montani. Și aceștia au aplicat amenzi de 2.500 de lei persoanelor care nu au ținut cont de reguli.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 126 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 816 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 158 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 252 de mijloace de transport, din care 28 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 de lei, dintre o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei a fost aplicată pentru nerespectarea măsurii carantinei/izolării, 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție și patru sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 30 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 2 avertismente scrise și 2 amenzi în valoare de 2.500 lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea / libera circulație.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 2 persoane și 3 societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Anybody

Acum 1 an

Cum să treacă săptămâna fără promovarea amenințărilor autorităților? Ce să zic acum, felicitări?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus