Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Exercițiu de amploare la Aeroportul Internațional Sibiu – au participat peste 40 de pompieri și mai multe autospeciale

Exercițiu de amploare la Aeroportul Internațional Sibiu – au participat peste 40 de pompieri și mai multe autospeciale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a desfășurat astăzi un exercițiu la aeroport, simulând producerea unui incendiu la trenul de aterizare a unei aeronave cu pasageri, ca urmare a unei defecțiuni produse în timpul aterizării.

Pompierii sibieni au intervenit pentru salvarea persoanelor blocate  în aeronavă în momentul izbucnirii incendiului, acordarea primului-ajutor victimelor, concomitent cu localizarea şi lichidarea incendiului. În cadrul exercițiului au fost mobilizați peste 40 de pompieri militari cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de salvare și intervenție la înălțime, o autospecială de transport victime multiple, două autospeciale de serviciu, trei autospeciale SMURD și o autospecială de cercetare CBRN.

„Exercițiul a avut drept scop principal verificarea unor aspecte care vizează planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea și desfășurarea intervenției precum și modul de cooperare cu instituțiile de sprijin cu rol secundar - Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi, Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Sibiu, Direcția Regională de Informații, Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Sibiu, Secția Regională de Poliție Transporturi Brașov prin Biroul Județean de Poliție Transporturi Sibiu, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, Serviciul de Ambulanță, Serviciul pentru Situații de Urgență al  Aeroportului, Serviciul de Securitate Aeroportuară și Probleme Speciale al Aeroportului”, transmit reprezentanții ISU.

În cadrul exerciţiului s-au avut în vedere modul de cooperare și cunoaștere a atribuţiilor de către personalul participant, în vederea organizării şi conducerii intervenţiei în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, precum şi a modului de rezolvare şi acţiune în cadrul anumitor situaţii operative create.

„Menționăm că, în desfășurarea acestui exercițiu s-au avut în vedere respectarea cu strictețe a regulilor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2. În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate”, mai arată sursa citată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus