Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

A început vaccinarea în cabinetele medicilor de familie din Sibiu. Imunizări se vor face și la Orlat, Gura Râului, Avrig, Tălmaciu sau Boița

A început vaccinarea în cabinetele medicilor de familie din Sibiu. Imunizări se vor face și la Orlat, Gura Râului, Avrig, Tălmaciu sau Boița

De vineri, 7 mai, a început distribuirea către cabinetele medicilor de familie a celor aproape 300 de doze de vaccin cu serul produs de cei de la Johnson & Johnson, transmit autoritățile sibiene. În județul Sibiu sunt peste 120 de medici de familie care au încheiat contractul cadru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu în vederea imunizării în cabinetele de vaccinare.

Marți, 10 mai, la sediul Instituției Prefectului Județului Sibiu a avut loc o întâlnire privind demararea discuțiilor despre vaccinarea prin medicii de familie. Reprezentanții instituției precizează că aproximativ 300 de doze de vaccin Johnson & Johnson care au ajuns până la acest moment în județ.

„În urma întâlnirii pe care am avut-o ieri cu președinta Societății Naționale de Medicina Familie, filiala Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu și ISU Sibiu, pot să vă spun că de vineri a început distribuția celor aproape 300 de doze de vaccin Johnson & Johnson care au ajuns până la acest moment în județul Sibiu. Un număr de 123 de medici de familie au încheiat, la începutul lunii aprilie, contractul cadru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu în vederea imunizării în cabinetele de vaccinare. Având în vedere că este un proces în derulare, un nou ordin fiind în transparență decizională, urmează a se încheia un nou contract între medicii de familie și CJAS care va detalia activitatea de imunizare și monitorizare post-vaccinare.”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului.

De asemenea, autoritățile anunță că, începând de vineri, 7 mai, la nivelul județului Sibiu a început distribuția a 290 de doze de vaccin Johnson & Johnson, spre cabinetele medicilor de familie.

„Din informațiile pe care le avem la acest moment, 3 medici de familie din Municipiul Sibiu vor primi astăzi vaccinul. De asemenea și în cabinete ale medicilor de familie din Orlat, Gura Râului, Avrig, Tălmaciu, Boița se vor face imunizări, de îndată ce ajunge vaccinul în cabinete. Direcția de Sănătate Publică Sibiu preia solicitările de vaccin și se ocupă de distribuția dozelor”, mai spune Andreea Ștefan.

În momentul de față nu există la nivelul județului Sibiu o listă cu medicii de familie în cabinetele cărora persoanele se pot vaccina împotriva virusului SARS CoV-2, însă, autoritățile spun că, cel mai probabil, după ce noul ordin de ministru va detalia activitatea de imunizare în cabinetele medicilor de familie, toți cei interesați vor găsi  informațiile necesare. În prezent se poate suna medicul de familie și se poate întreba dacă la nivelul cabinetului său se vaccinează împotriva COVID-19.  

Sursa foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus