Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Aproape un sfert din populația Sibiului s-a vaccinat. O treime din totalul adulților

Aproape un sfert din populația Sibiului s-a vaccinat. O treime din totalul adulților

Unul din trei sibieni majori s-a vaccinat deja cu cel puțin o doză de vaccin, până ieri. Procentul din totalul populației este de 24,28%, dacă luăm în considerare ultimele date privind numărul de persoane vaccinate transmise de Direcția de Sănătate Publică Sibiu (DSP) și populația rezidentă a județului, raportată de Direcția Județeană de Statistică (DJS).

La o populație rezidentă de 401.301 locuitori s-au vaccinat până acum cu cel puțin o doză 97.445 de persoane, ceea ce reprezintă 24,28% din populația rezidentă. Sub 18 ani sunt în județ, conform datelor Institutului Național de Statistică puțin peste 80 de mii de persoane, astfel că procentul de vaccinare în rândul populației adulte ar fi de 30,28%. Creșterea față de datele prezentate de în această săptămână de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare este de un procent.

CNCAV explică de ce se ia în calcul populație rezidentă

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis astăzi Turnul Sfatului motivul pentru care în aceste evaluări datele se raportează la populația rezidentă și nu la populația după domiciliu.  ”Datele prezentate sunt extrase din RENV (Registrul Electronic Național de Vaccinări). Calculul procentului de imunizare se face la populația rezidentă conform practicilor ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor) adoptate în toată Europa”, explică CNCAV.

Turnul Sfatului a semnalat săptămâna trecută că datele legate de pandemie se raportează la cifre diferite, atunci când se fac referiri la populația județului. În privința ratei incidenței se face referire la populația județului după domiciliu, iar în privința vaccinări, după cea rezidentă. Diferența dintre cele două raportări este de peste 70 de mii  de persoane. Concret, raportul ratei de incidență al cazurilor active de COVID în ultimele 14 zile face referire la o populație a județului de 476.761 de locuitori. Atunci când se vorbește de vaccinare, datele sunt raportate la populația rezidentă, care este de 320.705 locuitori.

Totodată, ziarul a arătat că în aceeași zi respectiv 4 mai, CNCAV și DSP Sibiu prezentau cifre diferite legate de numărul de persoane vaccinate: 87.287, față de 81.960 de persoane cu prima doză de vaccin, raportate în 4 mai zi de DSP. ”Întrucât datele referitoare la numărul persoanelor vaccinate sunt dinamice, este foarte important momentul de timp la care acestea au fost extrase, aceasta fiind, de altfel, explicația diferenței dintre cele două cifre la care faceți referire”, se mai precizează în documentul transmis CNCAV către Turnul Sfatului.

Sibiul, pe locul trei la nivel național

Conform datelor prezentate în urmă cu trei zile de autoritățile de la București, județul Sibiu se află pe locul trei la nivel național n privința procentului de vaccinare împotriva COVID-19. Pe primul loc în topul prezentat de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, este Bucureștiul, care are 33,8% la sută dintre locuitori vaccinați. Dacă se face calculul la populația peste 16 ani, gradul de vaccinare ajunge la 40%.

Pe locul al doilea este județul Cluj, cu 30,2% din rezidenți și 35,7% din eligibili vaccinați. În municipiul Cluj Napoca acoperirea este mult mai mare, ajungând la 40%, a precizat Gheorghiță.

Urmează județul Sibiu, cu 23,7% din populația rezidentă și 28,9% din populația eligibilă vaccinată. Pe locul 4 este județul Brașov, unde gradul de vaccinare a ajuns la 23,6% din populația rezidentă și 28,8% din locuitorii eligibili.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1944

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus