Marţi,
19.10.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Senatul a respins proiectul ce prevedea o zi liberă plătită pentru vaccinare

Senatul a respins proiectul ce prevedea o zi liberă plătită pentru vaccinare

Senatul a respins, luni, în plen, propunerea legislativă de modificare a Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, prin care persoanele care se vaccinează ar fi putut beneficia la cerere de zi liberă.

Potrivit Agerpres, au fost înregistrate 64 de voturi "pentru" (USR PLUS şi PSD), 60 de voturi "împotrivă" (PNL şi AUR) şi 4 abţineri. Proiectul de act normativ are caracter organic şi pentru adoptare erau necesare 69 de voturi "pentru".

"Persoanele care se vaccinează împotriva COVID 19 beneficiază de zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat. De scutire de frecvenţă în ziua vaccinării beneficiază elevii şi studenţii, iar militarii profesionişti şi în termen - de o zi de permisie", se arată în propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari USR-PLUS şi respinsă luni de Senat.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 5 luni

Zi libera nu se da, dar o friptura in sange, un fresh de portocale si un tiramisu se dau?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus